Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

Startlap - Startlap
A fideszes képviselő nyolc éven át szerepelt diplomásként az Országgyűlés honlapján, pedig diplomája azóta sincs - állítja a portál, és erről fényképet is csatolt. Esti hírösszefoglaló.

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem.

A Debreciner képernyőfotókkal támasztotta alá állításait a Fidesz alelnökéről, akinek adatlapját azóta módosították. Íme.

A Pénzügyminisztérium elárulta, hogyan sikerült a kormánynak 223 százalékkal túlköltekeznie magát: nem a járványra ment el a pénz

Miközben az adóbevételek magasan, 1900 milliárd forinttal haladták meg a tervezett mértéket, a tárca által eredetileg előirányzott 2,3 ezer milliárd forintos hiány helyett több mint 5,1 ezer milliárdos deficittel zárt a központi költségvetés. A minisztérium ezúttal részletes beszámolót tett közzé arról, hogy mindez mégis hogyan történt, ami különösen hasznos annak fényében, hogy a kormány saját hatáskörben napi szinten mozgatja a milliárdokat az előzetes elképzelésekkel ellentétesen. A kiadási oldalról érdemes megemlíteni az ingatlanokra érkező állami támogatások mértékét, már csak azért is, mert emiatt szállhattak el a lakásárak, a nyugdíjkasszával fellépő gondokat, amelynek kapcsán a tárca elismerte, hogy “feltehetően” a koronavírus miatt csökkent az időskorú jogosultak száma, valamint az olyan figyelemre méltó tételeket, mint például a honvédelem költekezése hadászati eszközökre, ami mintegy kétszerese volt annak, ami koronavírustesztekre és oltóanyagokra ment el. A mérlegből kiderül: hiába hangsúlyozza a kormány lépten-nyomon, hogy a túlköltekezést a járvány elleni védekezés és az ennek nyomán fellépő gazdasági kárelhárítás okozza, ez egyszerűen nem igaz. Bővebben.

Szijjártó Péter elítéli Oroszországot, de igazából nem ért ezzel egyet

MTI/Vasvári Tamás

A hétfői uniós külügyminiszteri tanácsülés egyik szünetében Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján, ahová a szokásoknak híven kizárólag a kormányközeli média képviselői kaptak meghívót, a Fidesz kitüntetett témája, a migráció mellett az orosz-ukrán, illetve orosz-amerikai konfliktusról nyilatkozott. Bővebben.

Leköptek, összevertek és kiraboltak egy látássérült gyereket a debreceni vonaton

Az eset pár nappal ezelőtt a Debrecen-Mátészalka között közlekedő személyvonaton történt, a kiskorú áldozat nem tudott elmenekült támadói elől, követték őt, ököllel ütötték, majd belökték egy vasúti kocsiba és rázárták az ajtót. A gyermek súlyos sérüléseket szenvedett. Mi történt? Innen kiderül.

A tanulók buktatták le a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárát, aki kikezdett a diáklányokkal, az iskola fegyelmi eljárást indított a diákok ellen

A férfi szaktanár viselkedését hiába jelezték, továbbra is kellemetlen maradt, ezért létrehoztak egy álprofilt, amire végül a tanár a nemi szerve fotóját is elküldte a diákoknak – állítja egy neve elhallgatását kérő forrás. Az iskola igazgatója megerősítette a hírt az érintett tanár kirúgásáról és annak körülményeiről, azonban a korábbi panaszokat illetően másként számolt be a történtekről. Az Átlátszó értesülései szerint a Szinyei úgy érvelt a fegyelmi eljárás kapcsán, hogy “a gyerekek becsapták és behálózták a tanárt, majd visszaéltek a fotójával”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Gyurcsány Ferenc is évértékelőt tart, egy nappal Orbán előtt

A Demokratikus Koalíció elnöke 18. alkalommal értékeli az évet, a járvány miatt ezúttal online formában. Orbán Viktor másnap, éppen a választási kampány hivatalos indulása pillanatában fogja elmondani saját beszédét. Részletek.

A belépőjegyek árának emelésére készülnek a fővárosi gyógyfürdők

Míg 2019-ben még 18,4 milliárdos árbevételt termeltek, az előző két évben a 6 milliárdot sem érte el a forgalom, a veszteség pedig milliárdos nagyságrendű volt a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.-nél. A tervezett áremelés ugyan látványos, a cég közleménye szerint azonban így is 30 százalékkal alacsonyabb árakkal dolgoznak majd, mint nyugati társaik. Részletek.

Koronavírusos lett az olimpiára készülő Liu Shaoang

MTI/EPA-ANP/Vincent Jannink

Jövő pénteken kezdődik a pekingi téli olimpia, az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónak öt egymás utáni napon kellene negatív tesztet produkálnia ahhoz, hogy indulhasson a versenyen. Részletek.

Letartóztattak egy holland nőt Auschwitzban, náci karlendítéssel pózolt

A 29 éves turista “rossz tréfának” nevezte a történteket. A nő az Arbeit Macht Frei felirat alatt modellt állt férje kamerájának, az Auschwitz-Birkenau Állami Múzeum biztonsági őrei értesítették a rendőrséget. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham...