Danny Ocean a legsármosabb csirkefogó – Ocean´s Twelve

Startlap - Startlap
A csapat újra nagy pácba keveredik, nem lesz könnyű kimászniuk belőle.

Hamarosan mozikba kerül az Ocean´s filmek legújabb darabja. Az új rész már a bemutató előtt nagy vihart kavart, mert nem sok köze lesz az eredeti trilógiához. Danny Ocean-t 2001-ben ismerhette meg a közönség, akit talán nem is tudott volna senki olyan hitelesen megformázni, mint George Clooney.

Az Ocean´s Eleven – Tripla vagy semmi egy 1960-as film, A dicső tizenegy újragondolása, abban Frank Sinatra játszotta a főszerepet. A 2001-es Ocean´s Eleven-t Steven Soderbergh rendezte, és olyan sztárok szerepeltek benne (Clooney mellett), mint Brad Pitt, Matt Damon, Casey Affleck, Don Cheadle. A film lényege, hogy Danny Ocean hívására összeáll néhány bűnöző, hogy megcsinálják az évtized legnagyobb rablását Vegasban.

A film nagy siker volt, így 2004-ben elkészült a folytatás, az Ocean´s Twelve – Eggyel nő a tét, amelyben egy új tag csatlakozott a rablóbandához, Julia Roberts. A történet szerint Terry Benedict azaz Andy Garcia visszaköveteli a tőle ellopott 160 millió dollárt, így a rosszfiúk újra összeállnak, hogy megszerezzék a pénzt. Hiába próbálnak jó útra térni, az nehezebbnek tűnik, mint maga a rablás. Ráadásul egy tégla van a csapatban, Danny pedig nem nyugszik míg ki nem deríti ki az, hisz’ csak olyanokat hívott, akikben eddig száz százalékban megbízott.

A második film már nem Las Vegasban, hanem Európában játszódik, három nagyvárosban akarják véghez vinni a balhét. A helyzetet nehezíti, hogy az Interpol ügynöke is a csapat után nyomoz. A nő, akit Catherina Zeta-Jones alakít, ráadásul egyikük exe. Érdekesség, hogy a filmben feltűnik Bruce Willis is, aki önmagát alakítja.

Az Ocean´s Twelve már közel sem tudott olyan sikeres lenni, mint az első rész. Éles kritikák érték bemutatásakor, és a filmből származó bevétel sem sokkal haladta meg a költségeket. Ennek ellenére 2007-ben a játszma folytatódott és elkészült a harmadik rész is, így vált trilógiává. Idén pedig mozikba kerül az Ocean´s 8 – Az évszázad átverése, melyben Danny húga, Debby Ocean (Sandra Bullock) gyűjt maga köré bűnözőket, akik megformálói között olyan színésznők vannak, mint Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett vagy az énekesnő, Rihanna.

Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét

RTL Klub – 06.23. szombat 21:40

 

Ez is érdekelhet

képcím

Ungár Anikó drasztikus frizuraváltása: 2 centisre vágatta a...

képcím

Bata Éva megmutatta gömbölyödő pocakját

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...