Csütörtöktől meghatározott feltételekkel megtarthatók a szabadtéri rendezvények

Startlap - Startlap
 A kormány feloldotta a szabadtéri rendezvények látogatására vonatkozó tilalmat. Hírösszefoglaló.

Csütörtöktől meghatározott feltételekkel megtarthatók a szabadtéri rendezvények

Újra látogathatják a stadionokat a szurkolók, fogadhatnak nézőket a kulturális intézmények. Egy tegnap megjelent kormányrendelet ugyanis látogathatóvá teszi a szabadtéri rendezvényeket, bizonyos megkötésekkel. A feltételeket ebből a cikkből ismerheted meg.

Ezek a Budapestre vonatkozó új védelmi intézkedések

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint pénteken új szakaszba lépnek a fővárosi védelmi intézkedések. A részleteket itt találod.

Vasszigorral sújtott le a rendőrség

MTI/Komka Péter

A kijárási korlátozások megsértéséért három huszonéves fiatalra kiszabott bírság összege meghaladja a havi fizetésüket. Pedig azt mondják, egyikük édesanyját látogatták meg vidéken, és nem is ott igazoltatták őket, amit a hatóság állít.

Több tízezer magyar munkahely úszhatott el a későn jött segítségen

Valószínűleg több ezer, de inkább több tízezer munkahelybe került, hogy későn jött a magyar kurzarbeit, azaz a rövidített munkaidő állami támogatása. Sok cég ugyanis már azelőtt megkezdte a leépítéseket, hogy a kormány bevezette volna a munkahelyek megóvását célzó programját, ami ráadásul első körben teljesen használhatatlan volt. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Csökkenőben van a magyarországi aktív fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében, a számok azonban javuló tendenciát mutatnak. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Sóoldat helyett fertőtlenítőszert adtak a műtét előtt Szigetváron

Összeomlott a Szigetvári Kórház műtős személyzetének egyik tagja, miután kiderült, egy nőgyógyászati rutinműtétre váró 42 éves csurgói nőnek véletlenül fertőtlenítőszert adtak sóoldat helyett. A beteget válságos állapotban kezelik, immár Pécsett az intenzív osztályon. Részletek.

Öten haltak meg egy autóbalesetben Balatonkenesén

A tragikus balesetről itt írnak bővebben.

Karibi országok listája, amelyek újra várják a turistákat

A COVID-19 korlátozások világszerte enyhülnek, ennek hatására néhány karibi ország ismét megnyílt a turisták előtt. A listáért erre a linkre kattints.

Elhalasztották a történelmi űrmissziót

MTI/EPA/NASA/Bill Ingalls

Magyar idő szerint május 27-én 22:33-kor indították volna útjára a floridai Kennedy Űrközpontból a SpaceX Crew Dragon űrhajóját, fedélzetén a NASA két asztronautájával. A missziót azonban a rossz időjárás miatt el kellett halasztani. De már megvan a felbocsátás új időpontja. Részletek.

Vasárnap már lehet, hogy fázni fogunk

A hét második felében is változékony időre van kilátás. A legtöbb felhőre és csapadékra vasárnap számíthatunk. Ha érdekel, hogyan alakul a hosszú hétvége időjárása, a részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Gyalogosokat sodort el egy autós Budapesten

képcím

Hivatalos: itt van Ferenc pápa budapesti programja

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt