Megszüntették Csipes Ferenc felfüggesztését

Startlap - Startlap
Kozák Danuta elfogadta Csipes klubjának bocsánatkérését, folytatódik a közös munka.

Csipes Ferenc edző nevében egyesülete, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért Kozák Danutától, aki elfogadta azt, így a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését.

“Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését” – áll az egyesület hivatalos levelében, melyet a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutának címzett és az MKKSZ-nek juttatott el.

A szövetség honlapján olvasható Kozák válasza, aki annyit írt:

“Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

Az MKKSZ Kozák válaszlevelét követően döntött Csipes felfüggesztésének megszüntetéséről, ugyanakkor egyúttal a trénert próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetéssel sújtotta.

A szövetség még hozzáfűzte: az ügyet ezzel lezártnak tekinti, a továbbiakban nem kíván azzal kapcsolatban nyilatkozni, és a sajtó munkatársait arra kéri, hogy a közelgő fontos hazai és világversenyekre tekintettel, a zavartalan felkészülés érdekében ne keresse az ügyben az érintetteket – írja az MTI.

Kozák Danuta csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

A 37 éves versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc “erősen befolyásolt állapotban” masszázs közben, amikor ő “gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember “három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is.”

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Felfüggesztették Csipes Ferencet Kozák Danuta vádjai után

képcím

Megszületett Kozák Danuta második gyermeke - gyönyörű nevet...

képcím

Három döntőből egy arany – ez történt az olimpián, amíg...