Kiemelt Hírek 2021. augusztus 28.

Csányi a következő válogatott meccsre személyesen hívja meg Karácsonyt és Fekete-Győr Andrást

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 28.
Korábban a fideszes Budai Gyula üzent a két politikusnak, hogy ne járjanak ki a válogatott mérkőzéseire. Heti hírösszefoglaló.

Csányi Sándor: Kérem a politikusokat, a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban

Szombaton reggel közlemény jelent meg a Magyar Labdarúgó Szövetség oldalán, amelyben Csányi Sándor írta le, hogy a politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatja, de alapvetően nagyon elkeserítőnek tartja a negatív kampányra épülő kommunikációt. Bővebben

Operation Sámán: 540 embert hozott ki a honvédség Afganisztánból

Szerda este az utolsó magyar katona is hazatért Afganisztánból, így lezárult a honvédség több mint egyhetes mentőakciója, amit „Operation Sámán” névre kereszteltek. Részletek

Kisnyugdíjasok százezreinek nem 56 ezres prémium jár

A nyugdíjszakértő elmagyarázta, kinek mennyi jut majd a kormányfő által vasárnap bejelentett év végi plusz juttatásból: az egyszeri pénzösszeg jelentős lesz, ugyanakkor nem mindenki kap azonos összeget. További információkért katt ide.

VEKE: Szakmailag zavaros, a közösségi közlekedést súlyosan visszavető intézkedéseket jelentett be Karácsony

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint “Budapest közösségi közlekedése végleges elveszejtésének napja” a csütörtöki, amelyen a főpolgármester bejelentette a közlekedést érintő intézkedéseit. A szervezet lesújtó kritikáját Karácsony Gergely programjárólebben a cikkbenismertetik.

A külföldi meddőségi klinikák akkora rohamra készülnek Magyarországról, hogy már toborozzák a magyar személyzetet

A cseh és a szlovák meddőségi centrumokban eddig sem voltak ismeretlenek a magyar párok, mióta azonban a kormány egy értelmetlen magyarázatra hivatkozva gyakorlatilag betiltotta a magán meddőségi klinikák működését itthon, megindult a dömping. Az, hogy itthon bizonyos eljárások elérhetetlenek voltak már eddig is, egy dolog. De a tapasztalatok szerint nagyon sok páciens egyáltalán nem szeretné sem az embrióit, sem a kezelését a magyar államra bízni. Délelőtti hírösszefoglaló. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Havi 170 ezer forintért elintézte a főnővér, hogy az osztályon tartsák az idős beteget

A budapesti kórház krónikus osztályán dolgozó főnővér tételes listát adott arról a hozzátartozónak, melyik dolgozónak mennyit “kell” fizetni havonta, és egymillió forint fejében felajánlotta az egyik fővárosi idősotthon várólistájának felgyorsítását is. Az intézmény igazgatója megdöbbent a történeten, belső vizsgálatot indított, a rendőrség nyomozást rendelt el. Részletek.

Koronavírus elleni tablettával kísérleteznek Merkely Béláék

A szájon át szedhető antivirális készítmény nemzetközi klinikai teszteléséhez hétfőn csatlakozott a Semmelweis Egyetem, a hazai fertőzöttek egy része hamarosan kaphat a gyógyszerből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Matolcsy György: A miniszterelnök és a kormány nem a legjobb döntést hozta

Matolcsy György hétfői cikkében arról írt: a Trianon utáni Magyarország “uniós” szintű fejlettségi csúcsát érhettük volna el, ha az Orbán kormány nem “a kisebb ellenállás” felé megy. Matolcsy számításai szerint gyakorlatilag ezermilliárdtól estünk el így, és a hétköznapi életben is érezhető olyan javulásoktól, mint amilyen a magasabb reálbérek és a kevesebb munkanélküli. A jegybankelnök gondolatmenete erre a linkre kattintva olvasható.

Húsbavágó kampányt indítottak magyar orvosok: 1 db cigaretta mínusz 11 percet jelenthet az életedből

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szerint sokkoló belegondolni, de majdnem minden harmadik magyar dohányos. Az intézmény az Élj tiszta tüdővel! figyelemfelhívó kampány során túlzás nélkül félelmetes statisztikákkal igyekszik meghozni a kedvet a leszokáshoz. Íme.

Megtévesztő, allergiához hasonló tüneteket okoz a delta variáns

Az Indiából származó mutáns jellemző tünetei különbözőek az eddig megszokottaktól, valamint a lappangási idő is eltérő, ezért könnyen összetéveszthető más, régóta velünk élő megbetegedésekkel. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Keresés az oldalon