Csalás gyanúja miatt felmondott a nagy állami lélegeztetőgép-biznisz egyik nyertes cégének könyvvizsgálója

Startlap - Startlap
Az egzotikus üzleti múltra visszatekintő OTT-One Nyrt. forgalmát alaposan megdobta az állami tender, kilenc dolgozójára fejenként 1,2 milliárd forint bevétel jutott tavaly. A Magyar Nemzeti Bank átfogó vizsgálatot folytat és feljelentést tett. Reggeli hírösszefoglaló.

Csalás gyanúja miatt felmondott a nagy állami lélegeztetőgép-biznisz egyik nyertes cégének könyvvizsgálója

Az egzotikus üzleti múltra visszatekintő OTT-One Nyrt. forgalmát alaposan megdobta az állami tender, kilenc dolgozójára fejenként 1,2 milliárd forint bevétel jutott tavaly. A debreceni könyvvizsgálónak viszont valami nagyon gyanús lett. A Magyar Nemzeti Bank átfogó vizsgálatot folytat és feljelentést tett. Részletek itt.

Orbán Viktor bejelentette a kétlépéses nyitás részleteit: ezek a kedvezmények járnak a védettségi igazolvánnyal

Megvan a 3,5 millió beoltott – közölte a kormányfő szokásos péntek reggeli rádóinterjújában, ahol tájékoztatott a szombaton, illetve a jövő héten történő lazítások feltételeiről. További információkért katt ide.

Póta György: Amíg a közösségbe járó gyerekek fertőzhetnek, nem lehet megszabadulni a járványtól

Már az óvodások között is “bőséggel” vannak olyanok, akik elkapták a koronavírust – mondta Póta. A háziorvos az ATV-n beszélt a fertőzött gyermekekről, és arról, hogyan lehetne a fiatalokat is beoltani. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Rendőrségi “megbízhatósági vizsgálat” alá vonják a kórházi dolgozókat

Fotó MTIBalázs Attila

Adatokat gyűjtenének róluk és a telefonjukat is lehallgathatják, aki nem egyezik bele, azt kirúghatják. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője magyarázatot vár Pintér Sándortól. Bővebben.

Egy egész százhalombattai család belehalt a koronavírusba

A helyi polgármester számolt be arról, hogyan haltak meg egymás után a szülők és a gyerekek is. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Kamera rögzítette, ahogy lefotózta a segítségért könyörgő férfit, majd hagyta meghalni

Az út melletti gödörbe zuhant férfi a kezét nyújtotta az arra járó fiatalnak Budapesten, hogy segítsen neki, de az csak lefotózta a bajba jutottat és elsétált. A balesetet szenvedett férfit másnap holtan találták. Az esetről készült felvétel és a további részletek itt találhatók.

Átlátszó: Tömegesen hunytak el az illegalitásban működő kaposvári idősotthonok lakói, a rendőrség nyomoz

A félig vagy teljesen illegális intézmények gondozottainak többsége megfertőződött, s több mint egyharmaduk halt meg a vírus következtében. A kormányhivatal feljelentést tett, a rendőrség büntetőeljárást folytat, két intézményt kiürítettek. Az otthonok vezetőit korábban már megbírságolták. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

“Egészségileg és emberileg is össze vagyunk törve mindahányan”

Fotó MTIBruzák Noémi

A kormány irodának akarja kialakítani a kórháznak kiképzett épületet, ezért felmondta a Szabolcs utcai Hajléktalan Egészségügyi Centrum bérleti szerződését, hiába kéri hónapok óta a főváros, hogy ne tegyék ezt. A hajléktalankórház megszűnésével a hajléktalanellátás lényeges láncszeme esne ki, és a terhet az egészségügy is komolyan megérezné. A 24.hu helyszíni riportot készített az intézmény dolgozóival és rémült betegeivel, akik számára ez a hely a remény utolsó kapuja. Íme.

Egyelőre marad a napfényes kirándulóidő

A csütörtökön átvonult hidegfront mögött hideg levegő áramlik be, mégis sok napsütésben lesz részünk, amit néhol tarkítanak csak zivatarok. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Szörnyű baleset egy budapesti iskolánál: meghalt egy kilenc éves...

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár

képcím

Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt