Kiemelt Hírek 2019. szeptember 23.

Csak a választások után kezdhet plakátolni a szekszárdi ellenzék - itt a különös magyarázat

Startlap Kiemelt Hírek 2019. szeptember 23.
Egy különös, bürokratikus ok miatt az önkormányzat megkezdte a plakátok eltávolítását. Esti hírösszefoglaló.

Egy roppant különös bürokráciai miatt csak a választások után kezdhet kampányolni az ellenzék Szekszárdon

A helyi önkormányzat emberei megkezdték az ellenzéki pártok által támogatott Éljen Szekszárd Egyesület plakátjainak eltávolítását, ugyanis úgy tűnik, nem kapnak engedélyt arra, hogy az október 13-i önkormányzati választások előtt közterületen plakátokkal hirdesse magát. Mi történt Szekszárdon? Ebből a cikkből kiderül.

“Eszembe se jutott Orbán Viktor” – mondja Bródy János, aki állítólag Orbán Viktort támadja új dalával

Az önmagát polgáriként meghatározó Flag magazin szerint a miniszterelnöknek megy neki Bródy János Tudod, én ott voltam című új számával.

“Miért kértünk volna bocsánatot? Semmit nem csináltunk” – közölte a H. Lajos, aki láncraverve tartott egy nőt a pincéjében

Az elkövetők meghallgatásával folytatták hétfőn a bíróságon annak a monorierdei párnak az ügyét, akik a vád szerint láncra vertek és évekig rabszolgaként tartottak egy nőt. A tárgyalásról és a felkavaró ügyről részletes beszámoló itt olvasható.

Krumpliorrúra, barna bőrűre, bandzsára photoshopolta a bajai önkormányzati lap az ellenzéki jelöltek arcát

Baja város minden lakójában postaládájába eljut a helyi Bácskai Napló, az a lap, amelynek friss számában az önkormányzati választáson induló ellenzéki jelöltek arcát manipulálálták, és közel sem olyan előnyösen, ahogy mondjuk Beyonce narancsbőrét szokták. Az ügyről a helyi egyesült ellenzék képviselőjelöltje, Dani Gitta tett közzé egy leleplező videót, amelyből ordít, hogy milyen radikális változtatásokat eszközöltek: van olyan jelölt, aki kusza szemeket kapott, többeknek az orrába nyúltak bele nem is kicsit, és olyanok is akadnak, akiknek a bőrszínük lett sötétebb. Az újságot sikerült elérni, így az itt található cikkben Dani Gitta videóján túl a szerkesztőség parádés válaszát is megnézheted.

Újabb történelmi mélypontra esett a forint

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Nincs megállás a forint gyengülésében: soha nem volt még olyan rossz a fizetőeszközünk euróval szembeni árfolyama, mint ma délelőtt. A pontos értéket innen ismerheted meg.

A józsefvárosi polgármester kabinetjének ügyintézője: “Ha nem vagy roma, csak egy csicska leszel”

Eldurvultak a dolgok a főváros nyolcadik kerületében: miután Pikó András ellenzéki polgármester-jelölt kampányeseményén a helyi kerületőrség lekapcsolta az áramot, Sára Botond fideszes jelölt egyik közeli munkatársa durva megjegyzéssel osztotta Pikót az interneten. A részleteket ebben a cikkben olvashatod el.

Tovább drágul a benzin és a gázolaj

Utóljára három nappal ezelőtt drágultak az üzemanyagok, de szerdán további áremelkedés jön. Ha érdekel, mennyit kell fizetni majd a benzinért és a gázolajért, akkor ezt a cikket olvasd el, ahol az árak növekedésének meglepő okára is fény derül.

A Gazdasági Versenyhivatal volt vezetője szerint tankönyvbe illő, rendszerszintű korrupció folyik Magyarországon

Nagy Zoltán, a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöke, a versenyhivatal volt vezetője arról beszélt: a kis korrupció visszaszorulóban van, a nagy korrupció azonban kivirágzott Magyarországon, és ezt kemény példákkal is alátámasztotta. Ha szeretnéd tudni, miket mondott Nagy, akkor erre a linkre kattints.

Dobrev Klára azon dolgozik, hogy Trócsányi László ne lehessen uniós biztos

Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán

Dobrev Klára az ATV Start című műsor vendége volt, ahol többek között az uniós forrásokra való pályázás átalakításáról, valamint Trócsányi Lászlóról beszélt. Ha érdekel, miket mondott a Dobrev, akkor ide kattints.

Tudtak a halálos mellékhatásokról, mégis millióknak írták fel receptre évtizedeken át

1976-2009 között volt forgalomban, és ezen idő alatt mintegy ötmillió embernek írták fel az orvosok azt a szert, amelynek ügyében hétfőn indul per Franciaországban, a gyógyszert gyártó cég hazájában. Európa egyik legkomolyabb gyógyszerbotrányáról van szó, a főszerepben egy olyan tablettával, aminek életveszélyes mellékhatásai ismertek voltak. 

Keresés az oldalon