Kiemelt Hírek 2019. november 16.

Civil munkahelyéről is kitették a barátnőjét durván megverő férfit

Startlap Kiemelt Hírek 2019. november 16.
A súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett a brutális verés nyomait bemutató fényképekkel hozta nyilvánosságra ügyét. Hírösszefoglaló.

Kirúgták a bujáki bántalmazót

Egy férfi brutálisan megverte barátnőjét egy bujáki panzióban.

A Borsonline információi szerint Borsod megyei város oktatási központjában dolgozott az 52 éves férfi. A bántalmazó tartalékos katona is volt, és ezt a jogviszonyát a honvédség a héten felmondta, most pedig munkahelyén is felmondtak neki. Az ügy részleteit itt találod. 

K. Zsolt 187 milliót dugott el a biatorbágyi kertjében, a rendőrök megtalálták

Száznyolcvanhétmillió forintnyi készpénzt ásott el kertjében egy biatorbágyi drogkereskedő. Hogy a rendőrök hogyan bukkantak a pénzre, az ebből a cikkből kiderül. 

Rogánék válnak, átrendeződések a NER-közeli cégbirodalmakban

Péntek délelőtt a a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztálya közleményt adott ki, miszerint Rogán Antal “propagandaminiszter” és felesége, Rogán-Gaál Cecília elválnak együtt töltött 14 év után. A hvg.hu azt írja, a Fideszben Rogán Antal feleségét hibáztatták a miniszter urizáló életmódja miatt, ám ő az egyik legnagyobb botrányából is a felesége háta mögé bújva keveredett ki. A cikket itt találod.

A 444 pedig arról ír, Rogánnak ki kell jönnie a hivatalos fizetéséből ezek után.

Megszólalt az EMMI a Waldorf iskolákról 

Az alternatív tanterv szerint működő óvodákat, általános- és középiskolákat jövő szeptemberben simán bezárhatják Palkovics László miniszter, illetve a kormány javaslata alapján – írta korábban a 444.hu. Az EMMI most reagált, olvasd el itt, hogy hogyan. 

Karácsony Gergely otthonról üzent a Puskás Aréna megnyitója kapcsán

Pénteken este felavatták az új Puskás Arénát, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen játszik a nyitómeccsen.

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely nem látogatott ki a mérkőzésre, de Facebook-oldalára írt néhány sort a stadion átadása kapcsán – az üzenetet itt találod.

 Szekszárdi gázrobbanás: több mint 200 bejelentett kár

Eddig 50 millió forintot meghaladó kártérítést fizetett ki az Aegon Biztosító a szekszárdi gázrobbanásban érintetteknek, kétszázat meghaladó kárbejelentést kezelnek – írják közleményükben. A kárszakértők folyamatosan dolgoznak, a helyreállítás módjáról és technológiájáról egyeztetnek a károsultakkal és a társasház képviselőivel. Az ügy részleteiről itt olvashatsz bővebben. 

Alulfizetett magyar munkások készítették Meghan Markle 600 ezres kabátját

1545 fontba, azaz nagyjából hatszázezer forintba került az a kabát, amelyet Meghan Markle nemrég egy állami ünnepségen viselt. A Daily Mail kiderítette, hogy a fekete szövetkabátot magyar munkások készítették a Beriv berettyóújfalui gyárában nagyjából 2,6 fontos, azaz kb. ezer forintos órabérben. A lap beszélt a Beriv gyárának igazgatójával, Matolcsi Imrével és a tulajdonossal, Megyesi Lászlóval is – olvasd el, mit nyilatkoztak!

Miért nem lehet szemüveges egy nő a munkahelyén Japánban?

Japán munkahelyeken nem engedélyezik a szemüveget, csak a kontaktlencsét. Hogy miért, annak elképesztő okai vannak – olvasd el ezt a cikket, és megtudod, miért bontakozik ki egy metoo-kampány az ügyből.

Jelentős fagy nélkül telnek a következő napok

A részletes időjárás-jelentést itt találod.

Keresés az oldalon