Chuck Norris nagy bejelentést tett Budapesten - meg azt is elmondta, mit gondol a róla szóló viccekről

Az akciósztár a baptisták felkérésére jótékonykodott a magyar fővárosban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-26 15:16

Chuck Norris a Cipősdoboz adománygyűjtő akció sajtótájékoztatóján a budapesti Kempinski Hotel Corvinus szállodában. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Chuck Norris a Baptista Szeretetszolgálat meghívására egy jótékonységi rendezvény miatt érkezett Budapestre, amelynek sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy februárban “egy autóversenyzős film, egy NASCAR-történet forgatásán” vesz részt – számolt be az MTI. Az akciósztár egy hat évvel ezelőtti kisebb szerepet leszámítva a Walker, a texasi kopó befejezése óta egyáltalán nem szerepelt mozifilmben.

Huszonöt éve nem szerepeltem ilyesféle autós filmekben, de most egy nagyon jó forgatókönyvet kaptam, és persze ebben is elintézem a rossz fiúkat, mint minden filmemben. Csak egyszer nem győztem, akkor Bruce Lee kerekedett felül

– fogalmazott a szombati eseményen a 78 éves Norris, aki fiatalabb korában aktívan dolgozott, a nevét megalapozó tévésorozat mellett több népszerű akciófilmben szerepelt (Ütközetben eltűnt, Delta Kommandó, Az elnök zsoldosa).

A színész felesége, Gena O’Kelley társaságában vett részt a szeretetszolgálat által 15. alkalommal megrendezett Cipősdoboz jótékonységi akció gálarendezvényén. A kezdeményezést – melynek keretében rászoruló gyerekeknek gyűjtenek ajándékokat – minden évben egy hírességgel promotálják.

Chuck Norris és felesége, Gena O’Kelley mutatja a Walker, a texasi kopó című tévésorozatban viselt, árverezésre szánt kalapot és az eredetiségi tanúsítványát a Cipősdoboz adománygyűjtő akció sajtótájékoztatóján. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Miután Norris elbúcsúzott a Walker, a texasi kopó címszerepétől, mindösszesen egyszer, 2012-ben tűnt fel a mozivásznon, a The Expendables – A feláldozhatók 2. című akciófilm egy kisebb szerepében.

Harmincéves barátság fűz Sylvester Stallonéhoz, aki ezeket a történeteket kitalálta és rendezi is. Ő kért fel A feláldozhatók 2.-re, és én örömmel vállaltam a szereplést. Azt mondta, a Chuck Norris-viccek és mémek mindenhol jelen vannak a világon, miért ne tegyünk a filmbe is egy ilyet? Így forgattuk le azt a részt, amikor Stallone megkérdezi tőlem, jól hallotta, valóban megmart egy királykobra, mire én azt válaszolom, öt nap kínzó haláltusa után a hüllő elpusztult.

Norris a róla szóló abszurd mémekről és viccekről is mesélt, amelyek emberfeletti képességekkel ruházzák fel őt, és amiket mint kiderült, kifejezetten szeret.

Én ezeket a dolgokat nagyon viccesnek tartom. Akkortájt diákok kezdték terjeszteni ezeket a kis történeteket, aztán ezek terjedtek az egyetemeken, főiskolákon, a hadseregbe is átszivárogtak, aztán a világ minden tájára eljutottak. Arra jöttem rá, hogy ezeken keresztül azokhoz a fiatalokhoz is eljutok, akik már nem látták a filmjeimet és ennek segítségével még több emberen tudok esetleg segíteni

– fejtette ki az akciószínész. A sajtótájékoztatón azt is megosztotta, hogy a hit és isten szerepe gyermekkora óta központi szerepet tölt be életében. Elmondásai szerint 1940-ben, miután megszületett, hét napon át súlyos beteg volt, és úgy véli, édesanyja imái mentették meg az életét. A színész szerint ikrei születése után is isten segítete meg, amikor az orvosok már lemondtak a babákról.

Isten nélkül filmsztár se lettem volna, és a hitből merítettem akkor is, amikor létrehoztam alapítványomat, amely szegény sorsú gyerekeket tanít karatézni. Eddig harmincezren kerültek ki iskoláinkból, sokan később egyetemre kerültek, sikeresek lettek.

Norris természetesen a Walker, a texasi kopóról is tett említést:

A sorozatot persze nagyon szerettem, Steve McQueen bíztatott arra, hogy magamat alakítsam benne. A producerek egy erőszakosabb, csajozós figurát akartak, de én ellenálltam. Azt is ellenszélben értem el, hogy legyen egy rész a hit erejéről, és óriási nézettséget hozott az epizód.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: nagyrészt Chuck és Gena Norris részvételének köszönhető, hogy a szombati Cipősdoboz-gálán nyolcezren voltak a Sportarénában. Hári Tibor, a szervezet ügyvezető igazgatója hozzátette: az akció keretében az elmúlt 14 év során 600 ezer cipősdoboz ajándékot tudtak eljuttatni a rászoruló gyerekeknek, és idén újabb 60 ezer csomag a cél. A jótékonysági akcióhoz Chuck Norris a megjelenésen túl egy dedikált kalappal járult hozzá, amit a következő két hétben árvereznek el a Baptista Szeretetszolgálat közösségi oldalán a legnagyobb gyermekhospice ház javára.

Mai nap hírei

Megszállták Észak-Olaszország városait az illegális bevándorlók

vasarnap.hu7 órája

Új igazolványt kaphat minden magyar: júliusban érkezik a hivatalos kártya

penzcentrum.hu9 órája

„Idegösszeomlást kapott attól, hogy nem arra használták, amire való” – 65 éve hunyt el Soós Imre

wmn.hu9 órája

Fiola gólörömével halálra rémítette a magyar műsorközlőt

m4sport.hu9 órája

Alföldi Róbert és Karácsony Gergely készül valamire

168.hu9 órája

Orbán kedvence okozhatja Dobrev bukását

magyarnemzet.hu12 órája

Istentelen támadás

demokrata.hu13 órája

Kleinheisler reakciója mindent elmond, amikor átvette a meccs embere címet a franciák ellen

liner.hu14 órája