Fotókon az olaszországi busztragédia

Startlap - Startlap
Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben - közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.

A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek, további mintegy öt embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

A busz egy felüljáróról mintegy 10 métert zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre. a baleset nem sokkal este nyolc óra előtt történt.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen.

Egyelőre nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról. A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.

Súlyos buszbaleset Olaszországban, Velencében
Súlyos buszbaleset Olaszországban, Velencében

Fotókon az olaszországi busztragédia

Súlyos buszbaleset Olaszországban, Velencében
Busztragédia Olaszországban
Sokan életüket vesztették egy olaszországi buszbalesetben
A busz egy felüljáróról mintegy 10 métert zuhant le
A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.
Fotó megosztása:

Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok még zajlanak. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak.

“Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak” – hangsúlyozta Luigi Brugnaro velencei polgármester az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani mikroblogján köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben pedig szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Drámai csatában győzte le az olaszokat a férfi...

képcím

Halálos buszbaleset történt Komlónál

képcím

Elhunyt a székelyudvarhelyi falomlás intenzív osztályon ápolt...