Bruttó 5 milliót vihet haza a két legjobban fizetett miniszter

Trócsányi László kapja a legkevesebbet a magyar adófizetőktől.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-19 12:19

Fotó: iStock

Az Index szedte csokorba, hogy mennyit keresnek miniszterek, annak apropóján, hogy az utóbbi időben kétszer is jelentős mértékben emelték fizetésüket. 

  • Bruttó 5 millió forintos fizetést kap két tárca nélküli miniszter: a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Bártfai-Mager Andrea, illetve Süli János, aki a Paks2 beruházásért felelős. Ez nettóban kb. 3,3 millió forintot jelent. A magas fizetést itt az indokolja, hogy a tárca nélküli miniszterek legalább annyit keressenek, mint az általuk felügyelt vállalatok vezetői. 
  • Bruttó 2 870 400 forintos fizetést öt miniszter kap. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter külügyminiszter, Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy István agrárminiszter. Az ő járandóságuk a 1 979 400 forint miniszteri fizetésből és a 891 000 forint országgyűlési képviselői tiszteletdíjból áll össze. Mindez nettóban 1,8-1,9 millió forint.
  • Bruttó 1 979 400 forintot kap havonta Palkovics László innovációs miniszter, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, és Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Ez nettóban kb. 1,3 millió forint.
  • Bruttó 1 741 600 forintot kap Trócsányi László, igazságügyi miniszter. A Blikk azt írja, Trócsányi fizetése a korábbihoz képest 40 ezer forinttal csökkent, de komoly perspektíva áll előtte. Trócsányi áll a Fidesz listájának élén az európai parlamenti választásokra. Miután várhatóan bejut az Európai Parlamentbe, fizetése ott ennek kb. a négyszerese lesz.

Mai nap hírei

Orbánnak is nyilvánosan beszólt a Felcsút edzője. Csomagolhat?

felcsut.ezalenyeg.hu4 órája

Karácsony: szerdán visszavonjuk a budapesti maszkszabályokat

szeretlekmagyarorszag.hu6 órája

Visszarúg a múlt: videón egy teljesen felújított benzines ZIL-130-as

agroinform.hu6 órája

A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot

demokrata.hu8 órája

Sokat érnek most a régi mobilok a Telenornál

mmonline.hu8 órája

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

atlatszo.hu9 órája

Megérte várni - Végre teljesülhet Zalatnay Sarolta legmerészebb álma

femcafe.hu10 órája

Kijevből rászóltak Szijjártó Péterre, hogy álljon le, mert rossz vége lesz

168ora.hu12 órája