Kiemelt Hírek 2021. június 25.

Brutális tornádó csapott le Csehországra, többen meghaltak - videókon a pusztítás

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 25.
Egy település fele teljesen megsemmisült. A döbbenetes viharról felvételek is készültek. Délelőtti hírösszefoglaló.

Brutális tornádó csapott le Csehországra, többen meghaltak – videókon a pusztítás

Itthon hőségrekord volt csütörtökön, Csehországban viszont kifejezetten rossz idő, tornádó csapott le az országra. Legalább 150 ember megsérült és hatalmas anyagi károk keletkeztek. A tornádó emberéleteket is követelt. A döbbenetes pusztításról felvételek is készültek, ebben a cikkben nézheted meg.

Uniós kormányfő Orbánnak: Meleg vagyok, és anyám gyűlöl ezért. Ön pedig törvénybe foglalta ezt

A Politico összefoglalója szerint éles vita volt tegnap este a brüsszeli uniós csúcson, ahol az egyik fő téma a magyar homofób pedofiltörvény volt. A lap külön kiemelte a luxemburgi miniszterelnök hozzászólását, amit kifejezetten Orbán Viktorhoz intézett. Itt olvasható.

Koronavírus: itt vannak a friss számok

Közzétették a napi járványügyi adatokat. Vánszorgunk az újabb enyhítéseket hozó 5,5 millió beoltott felé. A részletekért ide kattints.

Csaknem 29 fokosra melegedett a Balaton

MTI/Varga György

Az Afrika felől érkező forró levegő hatására 28,9 Celsius-fokosra melegedett csütörtökre a Balaton. A tó fölött az ég is egész különös színekre váltott át. Részletek ebben a cikkben.

Minszkbe repült egy felfegyverezhető magyar kisgép, miközben az EU bojkottálja Fehéroroszországot

A Magnus Aircraft Zrt. szerint az általános repülési tilalom rájuk nem vonatkozik, a katonai célokra is felhasználható gép és a személyzet “kiküldetésen” vett részt. Az esetről bővebben ez a cikk számol be.

Kutyája mentése közben halt meg egy magyar férfi Ausztriában

SERRANO Anna / hemis.fr / Hemis via AFP

A tragikus esetről ezen a linken számolnak be bővebben.

Momentum kontra DK: Újabb városban repedezik az ellenzéki többség

Több ellenzéki a kormánypártiakkal együtt szavazta le a városvezetés előterjesztéseit. Ha kíváncsi vagy, melyik településről van szó, ide kattints.

Igazságszérumot kért a vádlott, aki sorozatban gyilkolhatott időseket az Alföldön

A Blikk számolt be arról, hogy T. Tamás, akit három rákóczifalvi idős ember meggyilkolásával vádolnak lakói, igazságszérumot kért, hogy ártatlanságát bizonyítsa. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Károkozó szél, jégesővel kísért heves zivatarok jöhetnek

Pénteken nyugat felől eléri hazánkat az a frontrendszer, mely az elmúlt napokban alaposan felforgatta szomszédaink időjárását. Csaknem országszerte heves zivatarokra figyelmeztetnek. A részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon