Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

Startlap - Startlap
Beszaladt egy férfi a Blahán a metróalagútba, és elvágta a torkát; kártalanítást ígér a Mol a vétlen tankolóknak; terrorkészültséget rendeltek el Norvégiában; visszadobta egy csatorna a Pride reklámfilmjét. Esti hírösszefoglaló.

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

Intenzív melegedés kezdődik a hét utolsó napján, mely meglehetősen hosszúnak ígérkezik, a teljes jövő hét kánikulába fullad. A jövő hét második felében akár 40 fokot is mérhetünk. A részletes előrejelzést ezen a linken találod.

Beszaladt egy férfi a Blahán a metróalagútba, és elvágta a torkát

Lados Réka, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese az MTI megkeresésére elmondta, hogy a Blaha Lujza téri metrómetrómegállónál egy férfi beszaladt az alagútba, és ott egy késsel elvágta a torkát. (24.hu)

Kártalanítást ígér a Mol

A Mol benzinkútjain péntektől már csak maximum ötven litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből. Az rtl.hu cikke szerint a kútoszlopok egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon. Hogyan kaphatnak kártalanítást? Innen megtudhatod.

Lengyel katonák haltak meg Ukrajnában

Anatolii Stepanov / AFP

80 lengyel katona halt meg orosz légicsapások következtében Donyeck megyében, Konsztantyinovka falu Megatex cinkgyárának épületében. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Terrorkészültséget rendeltek el Norvégiában az oslói lövöldözés miatt

A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után – írja az MTI. Ebből a cikkből megtudhatod, ki volt az elkövető, aki két ember életét kioltotta, és több mint húsz személyt megsebesített.

Visszadobta egy csatorna a Pride reklámfilmjét

A homofób törvényre hivatkozva visszadobta egy tévécsatorna a Budapest Pride kampányfilmjét – írta meg a 444. Az ügy részleteiért ide kattints.

A kelet-európaiak úgy tervezik, hogy többet költenek – kivéve a magyarokat

A magyar háztartásoknak már évek óta olyan jól megy, hogy nem terveznek többet költeni magukra, vagy inkább olyan rosszul, hogy nem gondolhatnak erre? Vagy csak szimplán pesszimisták? Válaszok ebben a cikkben.

Európa legnagyobb tűzijátéka lesz Budapesten

Getty Images

Idén is négynapos programsorozat lesz az államalapítás ünnepén – tájékoztatta a rendezvények kommunikációs ügynöksége szombaton az MTI-t. Az ünnepi előkészületekről és a várható programokról itt olvashatsz bővebben.

Akkor jön a világvége, ha nem teszünk semmit

“Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik” – állítja Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, amivel több magyar szakember sem ért egyet. A 24.hu nagy port kavart interjújára válaszoló szakemberek véleménye itt olvasható.

Elapadnak a milánói szökőkutak a szárazság miatt

Szeptember végéig víz nélkül maradnak a szökőkutak és egyéb díszkutak Milánóban az egész tartományt sújtó súlyos szárazság miatt. Fotón az egyik első “áldozat”, ide katt.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin levelet írt Kim Dzsongunnak: szorosabbra fűzné a...

képcím

Szijjártó Péternek eddig egyetlen téli napra elegendő gázt...

képcím

Kövér László szellemi bérgyilkosokról beszélt