Ursula von der Leyen elmondta, hány fokkal kell lejjebb csavarni a fűtést télen

Startlap - Startlap
Az EU-csúcson az orosz gázelzárási fenyegetés ellenére további fegyvereket ígértek Ukrajnának. Heti hírösszefoglaló.

Ursula von der Leyen elmondta, hány fokkal kell lejjebb csavarni a fűtést télen

A csütörtök délutántól péntek délutánig tartó EU-csúcsnak két fő kérdése volt: az EU akar és képes-e bővülni, valamint az, hogy a tagállamok tudnak-e közösen kezdeni valamit az inflációval és a gázhiánnyal? A válaszok felemások lettek, de kis előrelépések azért történtek. A 444.hu cikkéből többek között azt is megtudhatjuk, hogy a Bizottság elnöke szerint hány fokkal kell lejjebb tekernünk a fűtést a következő télen. Ide kattints.

Független benzinkutasok vezetője: Elfogyhat az üzemanyag Magyarországon

Pénteken a Lukoil, a Mol és az OMV is mennyiségi korlátozást vezetett be kútjain. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott az rtl.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke. Részletek.

Vármegyéket és főispánokat vezetne be Magyarországon Varga Mihály és Kocsis Máté

Varga Mihály pénzügyminiszter egy kedd délután benyújtott, költségvetési salátatörvény 132 oldalának egyikén rejtette el javaslatát a főispánokról, Kocsis Máté frakcióvezető ugyanezen a napon az önkormányzati és az európai parlamenti választások összevonásával együtt szorgalmazta a vármegyék visszahozatalát. További információkért erre és erre a linkre kell kattintani.

Durván drágulnak ezek az élelmiszerek júliustól

Getty Images

Több új elem is megjelent az extraprofitadókról szóló rendeletben a népegészségügyitermékadó-köteles (neta) termékekkel kapcsolatban. A rossz hír az, hogy a július 1-jétől megnövelt adómérték biztosan megjelenik majd a termékek bolti árában, ráadásul számos új élelmiszer is az adó hatálya alá fog esni. Részletek.

Döntött a kormány a globális minimumadóról

A háborús helyzettel indokolva extraprofitadót kivető kormány ugyancsak a háborúra hivatkozva kampányolt hangosan a közelmúltban az OECD által kidolgozott, két pillérből álló intézkedés ellen. Az Országgyűlés keddi ülésén szavaztak a fideszes Bánki Erik által benyújtott javaslatról az EU-ban alkalmazandó globális minimum-adómértékről szóló tanácsi irányelvet illetően. Bővebben.

Milák Kristóf világbajnok száz méteren

Mivel a kétszáz méteres pillangón világcsúccsal nyerő  magyar úszóklasszis egyetlen valódi kihívója, Caeleb Dressel betegség miatt hiányzott a mezőnyből, Milák a várakozásoknak megfelelően teljesített a 100 méteres pillangón aranyérmével. A világbajnoki döntő egyetlen igazi kérdése az volt, képes lesz-e Milák Kristóf megdönteni a tokiói olimpián úszott Európa-csúcsát. A végeredmény a magyar úszósport 100. érmét jelenti. Részletek.

Az államtitkár bejelentette: két területen változik a KRESZ

A KRESZ lehetséges módosításának témája a parlament hétfői ülésén merült fel, ahol Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára jelezte: a tárca módosító javaslatcsomagot fog benyújtani. További információkért katt ide.

Közel félezer milliárdos támogatást küld az EU Magyarországnak

Az Európai Bizottság döntése értelmében 1,14 milliárd euró, vagyis mintegy 442,37 milliárd forint érkezik hazánkba az ideiglenes uniós válságkeret alapján bejelentett program keretében, amelynek célja az orosz-ukrán háborúban érintett vállalatok támogatása. További információkért ezt a cikket olvasd el.

VálaszOnline: a Tiborcz-kör annyi ingyenpénzt kapott, mint Mészáros, Csányi és a Rogán környezete összesen

Másfél év után újra átvilágította a VálaszOnline a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programját, megnézték a 2018–2022-es ciklus teljes mérlegét. Meglepő, mire is bukkantak. Íme 

Nézegesd térképen a magyar politikusok balatoni birtokait!

Getty Images

A nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozatok szerint minden hatodik országgyűlési képviselő rendelkezik ingatlannal a Balatonnál, és akadnak olyanok is, akiknek egyszerre több tulajdona van a tó közelében. Nem csak üdülőkről vagy családi házakról van szó, a felhozatalban borászat, szőlő, de még panzió és erdő is akad. A Fidesz-KDNP pedig a balatoni ingatlant birtokló képviselők számát tekintve is fölényben van. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A brazil hadsereg őrnagya volt, a világ egyik legnagyobb drogkereskedője lett – Budapesten érte utol a végzete

Sergio Roberto de Carvalho a magyar fővárosban élt, mexikói útlevéllel. A spanyol hatóságokat kifejezetten szórakoztatóan vágta át a brazil Escobarként is emlegetett férfi, aki hatalmas vagyonnal, és az egész világra kiterjedő hálózattal rendelkezett. Carvalho filmvászonra illő életét ez a cikk mutatja be.

 

Címlapkép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyarország ismét embert küld a világűrbe

képcím

Putyin: Hiba volt tankokat küldeni Budapestre és Prágába

képcím

Fotókon a Balatonba zuhant helikopter mentése