Bródy János: Előnyös helyzetben vannak a Fidesz politikája mellett kiálló művészek

Startlap - Startlap
A zenész új számát nem adja a Magyar Rádió, és a koncertjéről sem adnak hírt.

„Nyilván előnyös helyzetben vannak azok a művészek, akik lelkesen kiállnak a Fidesz politikája mellett. Én nem tartozom közéjük, és csak addig maradok a színpadon, amíg az a közönséget érdekli. Már sokszor figyelmeztettek, hogy fogjam be a számat, mert ezzel csak ártok magamnak és a közönségem egy részét is elidegenítem, de azt hiszem, nekik sem a régi dalokkal van bajuk, hanem az újakkal. Közben úgy látom, hogy éppen az a baj velem, hogy én olyan maradtam, mint régen” – nyilatkozta kérdésre válaszolva Bródy János a Magyar Narancsnak.

A lap annak apropóján készített a zenésszel interjút, hogy az Akit hazája nem szeretett című új számát nem sugározza a Magyar Rádió, illetve legközelebbi, december 10-én, az emberi jogok világnapján tartandó koncertjéről sem számolnak be. Bródy felhívja a figyelmet a zeneipar helyzetére, melyben nehezen kikerülhető az állami támogatás. „Manapság ennek a műfajnak olyan a szerkezete, hogy támogatás nélkül nem nagyon tud érvényre jutni vagy megszólalni egyetlen új előadó sem. Ennek pedig az a feltétele, hogy a politikailag értelmezhető gesztusoktól távol tartsák magukat a zenészek” – fogalmazott.

„Nem érzékeltem, hogy az NKA politikai alapon szelektálna a pályázatok között, de a médiában való szereplés már elég jelentősen függ azoktól a szerkesztőktől, akiknek a főnökei elég jelentősen függenek a centrális erőtértől” – tette hozzá.

Ez is érdekelhet

képcím

Kóbor János özvegye teljesen visszavonult

képcím

Nádai Anikó nem posztol a kisfiáról, ezért követői azt...

képcím

Az Izraeli sajtóból derült ki, hogy Magyarországon is volt egy...