Britek hozzák haza a Kabulban rekedt magyar exkatonákat 

Startlap - Startlap
A 26, többségében volt honvéd fegyveres őrként dolgozott, egy hozzátartozó azt mondja, "egyre rosszabb" a helyzetük. A külügy tájékoztatása szerint óráról órára jelentkeznek újabb magyarok, akik távoznának Afganisztánból. Esti hírösszefoglaló.

A brit védelmi minisztérium által közreadott képen a brit hadsereg gyorsreagálású légideszantformációjának tagjai kiszállásra készülnek repülőépükből Kabulban 2021. augusztus 15-én. (MTI/AP/Brit védelmi minisztérium/Ben Shread)

Britek hozzák haza a Kabulban rekedt magyar exkatonákat 

A 26, többségében volt honvéd fegyveres őrként dolgozott, egy hozzátartozó azt mondja, “egyre rosszabb” a helyzetük. A külügy tájékoztatása szerint óráról órára jelentkeznek újabb magyarok, akik távoznának Afganisztánból. Bővebben.

Szlovák vakcinalottó: személyesen látogatta meg a pénzügyminiszter a nőt, akit kigúnyolt a tévében, miután elbukott 400 ezer eurót

Igor Matovic volt kormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter megígérte, mindent megtesz, hogy Zuzana megkapja a nyereményét, és rendezik a vakcinalottó szabályait. Részletek.

Bencsik András az ’56-os forradalmárokhoz hasonlította a tálib lázadókat

A Békemenetek szervezője szabadságharcként tekint a tálibok hatalomra kerülésére. Bencsik András gondolatai ebben a cikkben olvashatók.

Verekedő támadók zavarták meg Pócs János lányának kertipartiját

MTI/Mészáros János

A fideszes országgyűlési képviselő közzétette a biztonsági kamera felvételét a három személyről, akik arc-, mellkas- és koponyazúzódást okoztak, üvegeket törtek szét és felborították az asztalt. Pócs szerint nem igaz, hogy az elkövetők cigánysága miatt robbant ki az incidens. Videó és további részletek itt.

Gulyás Gergely és Ujhelyi István közös, békés sajtótájékoztatót tartott, és még dicsérték is egymást

“Kivételes helyzet, hogy Gulyás Gergely miniszter úrral közös sajtótájékoztatót tartunk, de a helyzet is olyan, amit az elmúlt években nem éltünk meg” – indokolta az MSZP EP-képviselője a váratlan felállást, amelyet a koronavírus hozott össze. Íme a sajtótájékoztató írásban és videón.

Szijjártó Péter győri imahelyét tízmilliókkal támogatta a Külügyminisztérium saját bankja

Az Eximbank a járvány első évétől támogatja bőkezűen a Győri Szent Kamillus Római Katolikus Plébániát, amelyhez a külügyminisztert gyermekkora óta a mai napig szoros kapcsolat fűzi. További információkért katt ide.

Horváth Csaba feljelenti Hadházy Ákost a zuglói ingatlanbotrány miatt

A független képviselő állítja, hogy a XIV. kerületi önkormányzat áron alul akar üzletelni Tiborcz István korábbi üzlettársával, a polgármester friss beszámolója szerint egyáltalán nem ez történt, és haladéktalan bocsánatkérést követel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kritikus tél követheti az európai gázárak berobbanását

Sean Gallup/Getty Images

Az amúgy is látványosan dráguló nyersanyagok és energiahordozók mezőnyéből is kiemelkedik a földgáz árának szárnyalása. A 2013-ban bevezetett rezsicsökkentés a vállalatokat azonban nem védi, ezért végül, a bolti árakon keresztül minden fogyasztó megérzi majd az áremelkedést. Bővebben.

Megszünteti a fegyelmi tanácsot a lengyel kormány, ami miatt az EU eljárást indított ellenük

Az Európai Bizottság által kilátásba helyezett pénzbüntetés hírére léptek a lengyelek. Ugyanakkor jelezték, a kormány továbbra is jogot formál a lengyel bírók munkáját szabályozó testület felállítására. Bővebben.

Videón, ahogy az apuka ráugrik az aligátorra, aki megtámadta gondozóját a hüllőközpontban

Az eset Utahban történt, az állat ráharapott a nő kezére, aki nem tudott szabadulni, a férfi pillanatokkal később a medencében volt, az alligátor hátán. Az elképesztő felvétel itt látható.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Gulyás: A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjak költségeit

képcím

Orbán Viktor: A rendszerváltás óta 2022 volt a magyarok...