Bővült a királyi család – megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Startlap - Startlap
A királynő is örül, hogy újabb dédunokája született.

A Kensington-palota délután 2 után közölte, hogy 11 óra 1 perckor megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke, egy kisfiú. A baba 3800 grammot nyom és az apa is jelen volt a születésnél, Katalin és a baba kiváló egészségnek örvendeznek.

 

Bár az egész világ kíváncsi volt a szüléssel kapcsolatos információkra, ezekről korábban nem osztottak meg túl sok konkrétumot.

Korábban azt olvashattuk, hogy Katalin a királyi család szokásai szerint ezúttal otthon fog szülni, ennek ellentmondott, hogy már április 11-én kordonokkal kerítették el a St. Mary’s kórház szülészetét, illetve már márciusban lefestették a kerítéseket, hogy a kis újszülöttről szép háttérrel készüljenek az első fotók.

Azt sem közölték, hogy pontosan mikorra várható a baba, a legtöbb helyen április 23-ra saccolták a nagy napot. Bár Saroltát is április 25-re várták három évvel korábban és csak május 2-án született meg.

Emellett a nemét sem árulták el, bár ez most már a megváltozott trónöröklési rend miatt nem annyira fontos kérdés. Eddig a férfiak megelőzték a nőket a trónutódlásban, de a 2013-as törvénymódosítás után az újszülött nemtől függetlenül ötödik a trónöröklési sorrendben, vagyis Sarolta, a nővére a negyedik helyen áll.

Természetesen profi orvosok segítették a hercegnét a szülés alatt, a vezető orvosai Alan Farthing, a királynő nőgyógyásza, illetve Guy Thorpe-Beeston, akik Györgyöt és Saroltát is világra segítették. Az édesanya ötcsillagos hotelnek megfelelő szobában szülhetett. A magánklinikán egy éjszaka ára az ellátással együtt 5900 fontnál, azaz 2 millió forintnál kezdődik. Ha még egy éjszakát ott töltött volna, azért plusz ezer fontot felszámolnának, bár ez várható volt, hogy nem így lesz, hiszen korábbi szülésénél a kórházba vonulásától számítva 13 órán belül már a kapuban állt Sarolta hercegnővel.

 

Címlapfotó: GettyImages/ Chris Jackson

Ez is érdekelhet

képcím

Harry herceg szerint "nagyon sok mindenre nincs magyarázat"...

képcím

Jáksó László egy szőrös fenékhez hasonlította Sebestyén...

képcím

Lakatos Márk megüzente Novák Katalinnak, hogyan ne tűnjön...