Bővült a királyi család – megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Startlap - Startlap
A királynő is örül, hogy újabb dédunokája született.

A Kensington-palota délután 2 után közölte, hogy 11 óra 1 perckor megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke, egy kisfiú. A baba 3800 grammot nyom és az apa is jelen volt a születésnél, Katalin és a baba kiváló egészségnek örvendeznek.

 

Bár az egész világ kíváncsi volt a szüléssel kapcsolatos információkra, ezekről korábban nem osztottak meg túl sok konkrétumot.

Korábban azt olvashattuk, hogy Katalin a királyi család szokásai szerint ezúttal otthon fog szülni, ennek ellentmondott, hogy már április 11-én kordonokkal kerítették el a St. Mary’s kórház szülészetét, illetve már márciusban lefestették a kerítéseket, hogy a kis újszülöttről szép háttérrel készüljenek az első fotók.

Azt sem közölték, hogy pontosan mikorra várható a baba, a legtöbb helyen április 23-ra saccolták a nagy napot. Bár Saroltát is április 25-re várták három évvel korábban és csak május 2-án született meg.

Emellett a nemét sem árulták el, bár ez most már a megváltozott trónöröklési rend miatt nem annyira fontos kérdés. Eddig a férfiak megelőzték a nőket a trónutódlásban, de a 2013-as törvénymódosítás után az újszülött nemtől függetlenül ötödik a trónöröklési sorrendben, vagyis Sarolta, a nővére a negyedik helyen áll.

Természetesen profi orvosok segítették a hercegnét a szülés alatt, a vezető orvosai Alan Farthing, a királynő nőgyógyásza, illetve Guy Thorpe-Beeston, akik Györgyöt és Saroltát is világra segítették. Az édesanya ötcsillagos hotelnek megfelelő szobában szülhetett. A magánklinikán egy éjszaka ára az ellátással együtt 5900 fontnál, azaz 2 millió forintnál kezdődik. Ha még egy éjszakát ott töltött volna, azért plusz ezer fontot felszámolnának, bár ez várható volt, hogy nem így lesz, hiszen korábbi szülésénél a kórházba vonulásától számítva 13 órán belül már a kapuban állt Sarolta hercegnővel.

 

Címlapfotó: GettyImages/ Chris Jackson

Ez is érdekelhet

képcím

Kiderült, miért 10 ezres Zara ruhában szerepelt a magyar Miss...

képcím

Rúzsa Magdi elárulta, hogyan fogja nevezni három kisbabáját

képcím

"Ritka, vissza nem térő pillanatok" - megható videót mutatott...