Borzalmas dolgokat tett az év első csongrádi csecsemőjének életet adó nő

Kegyetlenül bántalmazta nevelt lányát.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-11 08:44

forrás: iStock

Hatalmas és nem épp kellemes meglepetés érte Csongrád polgármesterét. Miután felköszöntötte 2019 első csongrádi újszülöttjét, kiderült: a baba édesanyját nemrég ítélte el a bíróság, mert nevelt lányát ütötte-verte, hipóval öntötte le a fejét – írja a Bors.

A polgármester is felkereste

Január 6-án látta meg a napvilágot Csongrád első újszülöttje, Ferike, akit a helyi hagyományokhoz méltóan a kórházban keresett fel Bedő Tamás polgármester. A település első embere gratulált a szülőknek, majd az eseményről egy fotót is megosztott Facebook-oldalán. Ezután nem várt események következtek. A csongrádi polgármester babaköszöntője alá felháborodott kommentek sokasága érkezett, rossz néven vették, hogy olyan anyát ünnepelnek, aki több rémséget is elkövetett nevelt gyerekével szemben.

A nőt már bíróság is elítélte

Mónikát először 2014-ben ítélték el, mert éveken át tartó bántalmazás után úgy fejbe rúgta nevelt lányát, hogy két törülközőnyi vér folyt ki a kislány orrából. Ez volt az első alkalom, hogy a gyerek mert beszélni arról, mi történt vele. A gyermek nagymamája korábban a Délmagyarországnak azt nyilatkozta, hogy a gondok akkor kezdődtek, amikor az apa összeköltözött a mostohaanyával, aki két gyermeket vitt a kapcsolatba.

A kislány akkor hétéves volt, és egy Felgyőhöz közeli tanyán laktak. A kislány sokáig nem mondta el senkinek, miért van mindig tele kék-zöld foltokkal, karmolásokkal, így a hatóságok is tehetetlenek voltak

– állította a nagymama.

Az apa nem neheztel brutális párjára

L. Mónika később sem fejezte be a kegyetlenkedést, a védőnő szerint többször hipóval öntötték le a kislány fejét – állítása szerint tetű ellen –, ami miatt csomókban hullott a haja, és olyan volt a gyerek fejbőre, mint egy bogár kitinpáncélja. A kislány elmondta a büntetőbírónak a meghallgatásán, hogy hajmosás közben többször úgy érezte, hogy a nevelőanyja a lavórba akarja fojtani. Előfordult, hogy a nyakánál fogva felemelte és a falhoz nyomta, és olyan is, hogy kirúgta alóla a széket, amikor evett. A gyermek a nagyanyjához került, Mónikát pedig két évvel ezelőtt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Szegedi Törvényszék. Úgy tűnik, párjával azóta is boldogan élnek. Az interneten a közös fotókon mosolyognak, és azóta össze is házasodtak. Úgy tűnik, az apa nem neheztel Mónikára tettéért, olyannyira, hogy közös gyerekük, K. Zsolt Ferike január 6-án, Csongrádon elsőként megszületett.

Csak utólag értesült róla, mit tett az anya

Bedő Tamás polgármester csak a babaköszöntés után értesült az asszony tettéről.

A városunkban hagyomány, hogy az év első csecsemőjét felköszöntjük a kórházban. A gesztus a babának szól, nem a szüleinek. Idén is ellátogattunk az első újszülötthöz, később tudtam meg, hogy ki az anya. Sajnáljuk a történteket, de az eset nem a városunkban történt és nem érkezett hozzánk bejelentés, hogy aggályos lenne a baba neveltetése. Hogy jó helyen van-e a családban, ennek eldöntése a hatóságok feladata

– nyilatkozta a Borsnak a polgármester.

Mai nap hírei

Nem is 1,8 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

168ora.hu2 órája

Jól álcázott kémprogram terjed az Androidos mobilokon

gsmring.hu4 órája

Müller Cecília eltűnt a képernyőről

szeretlekmagyarorszag.hu4 órája

Elhunyt Adorján Gusztáv nyíregyházi kórházigazgató

demokrata.hu4 órája

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

ezalenyeg.hu8 órája

Robert Redford mérhetetlen fájdalommal gyászol, elvesztette a fiát

librarius.hu8 órája

Ii. Erzsébet felkészült lemondására, de nem fiának akarja átadni a trónt

femcafe.hu11 órája

Ugye nem felejted el? Minden, amit tudnod kell a hétvégi óraátállítás kapcsán!

joy.hu14 órája