Böröndi Tamás a koronavírusba halt bele, alapbetegség nélkül

Startlap - Startlap
A család engedélyével megszólalt a teátrum egyik munkatársa a Vidám Színpad 65 évesen elhunyt igazgatója halálának körülményeiről. Reggeli hírösszefoglaló.

Böröndi Tamás a koronavírusba halt bele, alapbetegség nélkül

A család engedélyével megszólalt a teátrum egyik munkatársa a Vidám Színpad 65 évesen elhunyt igazgatója halálának körülményeiről. Részletek itt.

Kövér László elárulta, hogy nem terveznek további szigorítást

Müller Cecília korábban még azt mondta, a kormány szerdán fog határozni a járványügyi intézkedések szigorításról vagy lazításról. Kövér László egy osztrák kollégájával folytatott videócsetet, amiből az derült ki, hogy a dolgot már eldöntötték. Részletek itt.

11 millió illegális bevándorló kap állampolgárságot Joe Bidentől

Az Egyesült Államok következő elnöke az NBC televíziónak kedden este adott interjújában tett nagyon komoly ígéreteket. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Országszerte változnak a sebességhatárok

23 útszakaszon csökkent, 4 helyen növekedett a megengedett maximális sebesség az idén, de az év végéig még további változások várhatók. A Magyar Közút napi szinten vizsgálja a magyar utakat, általában lassíthatja a forgalmat, de arra is volt már példa, hogy a rendőrség a sebességhatár emelését szorgalmazta. További információkért ide kell kattintani.

Karácsonyfa-körkép 2020: mutatjuk mi és mennyiért kapható

Fotó: Jason Alden/Bloomberg via Getty Image

Novemberben a fenyőfák drágulásáról adtak hírt, és egyben arról is, hogy kevés fa lesz. Mi valósult meg ebből? A karácsonfákat már árulják, megnéztük, mennyiért. Ha érdekel a téma, akkor katt ide.

Orbán Viktor rémálma a magyar származású leendő amerikai külügyminiszter

Az anyai ágon magyar Antony Blinken jelölése egy sikertörténet lehetne az amerikai-magyar kapcsolatok szempontjából. De a magyar kormány ténykedése miatt ezt a történelmi lehetőséget az országunk alighanem sosem fogja tudni kihasználni. Bővebben.

Olyan ez a járvány, mint az első világháború, az élet nem folytatódhat utána ugyanúgy

Stefano Bottoni olasz-magyar történész a vírus első hullámában Bolognában tartózkodott, de már Magyarországról tartja online óráit a firenzei egyetemen. Ebben a cikkben vele beszélgettek az olaszok szolidaritásáról, az emberek tűréshatáráról, azokról a magyarokról, akiknek egyszer lenne szükségük ellátásra, és akkor sem kapják meg. De ezenkívül téma volt szóba Orbán Viktor spirituális vezetői szerepe, és az, hogy miért nem lehet visszatérni a járvány előtti időkhöz.

A koronavírus visszahozza a gyárakat?

A 444.hu podcastjában két gazdasági elemző vendéggel, Zsiday Viktorral, a Hold Alapkezelő Citadella befektetési alapjának kezelőjével és Kovács Krisztiánnal, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletfejlesztésért és stratégiai tervezésért felelős igazgatójával beszélgettek. Olyan kérdésekről, hogy vajon visszafordítja-e a koronavírus a globalizációt, miként változik a kormányok és a jegybankok a válságkezelése, és Magyarország hogyan lábalhat ki a válságból. A teljes beszélgetés erre a linkre kattintva hallgatható.

Trump megkegyelmezett Kukoricának és Kukoricacsutkának, aztán kínai vírusról beszélt

Fotó:  Spencer Platt/Getty Images

Donald Trump elnök a hálaadás napja előtti hagyománynak megfelelően a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében kegyelmet adott a Kukorica és a Kukoricacsutka nevű két pulykának. A hatalomátadásról egytlen szót sem ejtett, rövid beszédében ismét “kínai vírusnak” nevezte az új koronavírust. Az eseményről szóló beszámoló itt olvasható.

Mozgalmas időjárás érkezik a hétvégére, havazhat is

Egy anticiklon hatására eddig futószalagon érkeztek az ugyanolyan napok, de hétvégén egy mediterrán ciklon változtat a dolgokon, és még az első hópelyheket is elhozhatja. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: nagy változás jön az...

képcím

A volt helyettes államtitkár "nem emlékszik" a protekciós...

képcím

Koronavírus itthon: először 20 ezer fölött az új fertőzöttek...