Borkai Zsolt felesége egyszer sem gondolt a válásra

Startlap - Startlap
Borkainé Havassy Myrtill ma is élénken emlékszik a pillanatra, amikor tudomást szerzett a történtekről. Férje szexbotránya után sem akart azonban elválni, azt is elmondta, miért.

Az, hogy megtörtént, a mai eszemmel azt mondom, hogy köszönöm szépen

– így összegezte férje szexbotrányát Borkai Zsolt felesége négy évvel a történtek után. Borkainé Havassy Myrtill az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorának adott exkluzív interjút. 

Azt mondta, ha akkor ez az eset nem történik meg velük, lehet, hogy ma már nem is lennének együtt. “Ez az eset rádöbbentett arra, hogy bármennyire is gyűlölöm, utálom most a férjemet, valahol mélyen akkor is szeretem”-  fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, megviselték a történtek. “Úgy éreztem, hogy sokkot kaptam” – mondta. De ahogy az interjúból kiderül, Borkainé nem gondolt a válásra, sokkal inkább a megoldás megtalálására összpontosított.

Tudni kell rólam, hogy egy konfliktuskerülő ember vagyok. Ezt is most mondtam ki először

– tette hozzá. 

Mint a beszélgetésből kiderült, a mai napig élénken emlékszik arra, amikor ő maga is tudomást szerzett a történtekről. “Az a pillanat örökre megmarad és nem jó emlék” – árulta el.

“Leültünk a családi házunkban, a férjem szemben ült velünk, és elmondta, hogy mire kell számítanunk. Elmesélte, hogy egy évvel ezelőtt, 2018 májusában, amikor hajózni volt a barátaival, akkor olyan dolog történt, ami az életünk következő szakaszát befolyásolni fogja. Nyíltan elmondta, hogy mi történt. Ami nagyon érdekes, hogy a szememet kereste végig, miközben beszélt. Láttam a szemében: “bocsáss meg kérlek, ne hagyjál el itt”. Azt akarta, olyat halljon tőlem, hogy nem fogom őt elhagyni emiatt.”

Borkainé az ominózus videót nem nézte meg a mai napig, és nem is fogja megnézni. “Egy vasárnapi napon jelent meg a videó, amikor otthon készítettük az ebédet. A kisfiam mondta, hogy “na tessék, most már ez is látható”. Akkor kiesett minden a kezemből. Azért volt nekem nagyon nehéz, mert egyrészt a magánéleti problémánk mindenki előtt nyitott volt, másrészt bántották a gyerekeimet. Olyan sok igazságtalanságot állítottak róluk” – emlékezett vissza.

Borkai Zsolt felesége arról is beszélt, hogy szerinte mi vezetett odáig, hogy mindez megtörténhetett a férjével. “Akkor mi már több mint 30 éve házasok voltunk, és most már ki tudom mondani, ez a házasság abban a szakaszában elfáradt. Nem figyeltünk egymásra, sokat dolgozott a férjem, este hazaért, fáradtan, akkor is még a telefonján dolgozott tovább. Egymás mellett voltunk, de nem egymásért abban az időben. Visszagondolva, most már érzem, hogy miért történt mindez” – mondta. 

A kérdésre, hogy mit gondol a hajón történtekről, Borkainé úgy válaszolt:

Az az igazság, hogy a férjem borzasztóan befolyásolható ember.

Senki felett nem akarok ítélkezni, nem tudom, hogy ki volt ennek az értelmi szerzője, csak a lényeg az, hogy nagyon befolyásolható. Nem mentegetem, ez így van.”

Sváby András rákérdezett arra a pletykára is, ami Győrben terjedt, hogy Borkai Zsoltnak mástól is van gyermeke. A felesége ezt határozottan cáfolta, mint mondta, a két közös gyermekükön túl a férjének egészen biztosan nincs mástól gyereke.

“Úgy érzem, meg tudtam bocsájtani a férjemnek. Az egészet eltettem abba a fiókba, amit becsuktam” – fogalmazott. “Nagyon bízom a férjemben, mindig mellette leszek és fogni fogom a kezét.”

Borkainé Havassy Myrtill a kérdésre, hogy miért vállalta el ezt az interjút,  úgy válaszolt,  “ez a téma úgy felkavarta az országot, mindenki elmondta a véleményét, hogy hadd mondjam el akkor én is, én, akit legmélyebben érintett ez a dolog.”

Az interjút készítő Sváby András szerint Borkai Zsolt feleség nem amiatt beszélt, hogy a férje politikai ambícióit segítse. “Én azt éreztem, miközben az interjút készítettem és miután újranéztem, hogy ő annyi bántást és annyi támadást kapott, hogy ezekre szeretett volna válaszolni” – fogalmazott a műsorvezető.

Borkai Zsolt korábban tizenhárom évig volt Győr polgármestere, míg 2019 őszén kiszivárgott róla egy szexvideó. A botrány ellenére  a helyiek újraválasztották, azonban nem sokkal később lemondott és visszavonult a politikától. Idén, május végén  a Győri Atlétikai Club elnökének választották Borkait, ezt sokan már annak az előszelének tartották, hogy a polgármesteri címért is újraindulhat majd, függetlenként.

“Visszasírják őt a győriek – mondta a 24.hu-nak adott legutóbbi interjújában Borkai. Ahogy fogalmazott, nem fordult szembe a rendszerrel, ha a Fideszben mégis így érzik, az az ő dolguk. A hatórás Partizán-interjút nem bánta meg, mivel a jachtozós, prostituáltas botránya után nem állt ki a sajtó elé, most kibeszélte az ügyet, márpedig „az ember akkor tud gyógyulni, ha előtte teljesen a padlóra kerül”.

Cikkünk frissült.

Címlapkép: ATV Heti Napló

Ez is érdekelhet

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...

képcím

Borkai Zsolt felesége: Nagyon megalázott a férjem

képcím

Borkai: Ez egy mocskos kampány lesz