Kiemelt Hírek 2019. március 22.

Bomba miatt nem engedték eltemetni a miskolci édesanyát, de pokolgép helyett egész mást találtak a sírban

Startlap Kiemelt Hírek 2019. március 22.
Aztán később az is kiderült, hogy egy alaptalan pletyka okozta a nagy felfordulást.

Stos Béláné Hilda hiába szerette volna, sokáig nem tudta eltemetni édesanyját, ugyanis a hatóságok nem engedélyezték a szertartást, mivel a sírban állítólag egy háborús bomba bújt meg. A robbanótestet a történet szerint még egy korábbi temetés során fedeztek fel, de nem emelték ki – írja a Blikk. Mivel azonban a sírhelyet még az asszony édesanyja választotta ki, ezért igyekeztek mindent megtenni azért, hogy teljesítsék a kívánságát.

A területen végül semmit sem találtak, és a lap értesülései szerint az egész felfordulást egy pletykára alapozták: a sírásók egy korábbi kollégától hallottak a pokolgépről, de később kiderült, hogy ő is csak másodkézből értesült a szerkezet létéről.

 

2019. január 30-án egy miskolci lakos tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában, hogy az egyik miskolci temetőben a hozzátartozója sírjába szeretné az elhunyt szülőjét temetni. Ám tudomására jutott, hogy egy 15 évvel korábbi temetés során állítólag találtak ott egy bombát, de azt akkor visszatemették. A kollégáim a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol megtették az elsődleges intézkedéseket, a Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálatát pedig azonnal értesítettük

– közölte Janasóczki Attila sajtószóvivő. A hantot végül fémdetektorral átvizsgálták, és bombáról szó sem volt: egy 15 centiméteres vascső volt az, amit tévesen annak idején valaki bombának nézhetett.

Keresés az oldalon