Kiemelt Hírek 2019. december 31.

Böjte Csaba a felcsúti fociakadémiának kívánt hármat egy angyaltól

Startlap Kiemelt Hírek 2019. december 31.
A szerzetes a Puskás Akadémia évzáróján szerepelt, és az éjjeli imádsága közben megjelent angyaltól a focisulinak kért három szépet. Esti hírösszefoglaló.

Böjte Csaba a felcsúti fociakadémiának kívánt három dolgot egy angyaltól

December közepén a Puskás Akadémia évzáróján Böjte Csaba volt az egyik felszólaló, aki többek között előző esti imádságáról beszélt, amelyben a fociakadémia fontos szerepet kapott, miután megérkezett egy angyal. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt vezető szerzetesen kívül Mészáros Lőrinc is beszédet mondott, mint az akadémia kuratóriumának az elnöke. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Gyorsan terjedt a rémhír, de az Emmi szerint nem kell félnetek, jó lesz a színháztörvény

Egyszerre két Magyar Közlöny jelent meg december 30-án éjjel, melyek tartalma nem egyezett, és amelyek alapján gyorsan kipattant a hír, hogy a kormány végül mégis kivérezteti a független színházakat. Időközben az illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) reagált a hírre. Válaszukat ide kattintva ismerheted meg.

Válaszolt a Heim Pál: okuk volt arra, hogy kifizettessék egy édesapával a kórházban alvást

Pár nappal ezelőtt nagy visszhangot váltott ki az a Facebook-bejegyzés, amelyben egy apuka arról írt, hogy a Heim Pál Gyermekkórházban4500 forintot kellett kifizetnie, hogy bent tölthesse az éjszakát. Az eset miatt felkeresték a kórházat, akik tisztázták a helyzetet.

Év végi nagyinterjú készült Gulyás Gergellyel: “A Fidesz távozása a Néppárt számára a vég kezdete lenne”

A Miniszterelnökséget vezető miniszterrel izgalmas témák kerültek szóba. Gulyás Gergely nyilatkozott OrbánViktorról, az önkormányzati választás fővárosi eredményeiről, a Néppártról, a színházakhelyzetéről, Karácsony Gergelyről, a Borkai-ügyről, Kásler Miklósról, Habony Árpádról, meg egy csomó más dologról.

A kormány az utolsó pillanatban elfogadta a főváros feltételeit: lesz atlétikai vb 2023-ban Budapesten

Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány elfogadta a fővárosi közgyűlés feltételeit a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésével kapcsolatban. Részletek itt.

Meggyilkolt nő holttestére bukkantak Oroszlányban szilveszter reggel

A bűnügy körülményeiről itt tájékozódhatsz.

A minimálbérrel együtt a gyed összege is nő januártól

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden közölte a január 1-jétől érvényes gyermekgondozási díj (gyed) maximális összegét. A diplomás gyed összege is emelkedik, valamint bővül a jogosultak köre. Pontos számok és további részletek itt találhatók.

Meglepő dolgot kért egy nő Rákosmentén a tűzoltóktól

Az eset hétfő délután történt. A katasztrófavédelem a Facebook-oldalán számolt be a történekről egy fényképes posztban, amelyet erre a linkre kattintva találsz.

Verebes István önkritikát gyakorolt, Cicciolina vörös mellekkel akciózott, Gorbacsov megértő volt, Grósz Károlyt szexklubba küldték: így telt a szilveszter 1989-ben

Az 1989-es év mérföldkő volt a magyar történelemben, ezért ebben a cikkben annak jártak utána, milyen volt a rendszerváltás utáni első szilveszteri műsor, amit a Magyar Rádió és a Televízió szolgáltatott. 

Durva videót készítettek az ausztrál tűzoltók az október óta pusztító erdőtűz közepéből

Fotó: David Gray/Getty Images

Eddig kilenc ember halt meg az Ausztrália keleti részén tomboló bozót- és erdőtüzekben, köztük két tűzoltó. A mindent felemésztő lángokról testközelben készített félelmetes felvételt ebben a cikkben nézheted meg.

Keresés az oldalon