BMW-gyár: 44 milliárdos hitelt vesz fel Debrecen a terület megvásárlásához

Újabb fejezetéhez érkezett a gyáróriás magyarországi jelenléte.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-02 16:28

MTI Fotó: KKM

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. Azóta az is kiderült, hogy a világmárka miért is a cívisvárost választotta.

Most pedig a Népszava.hu információi szerint már úgy tűnik az is megvan, hogy mennyibe fog kerülni az autógyár területének megvásárlása. A lap úgy tudja a cég nem akar a kisajátítással bajlódni, ezért a város feladata lesz a terület megszerzése.

Mint írják, 44 milliárdos, kormánygaranciával megerősített hitelt vesz fel a debreceni önkormányzat azoknak a telkeknek a megvásárlásához, ahol a gyártóüzemet felhúzzák majd.  Úgy tudják,  a 400 hektáros rész 2019 második felében kerül át a cég tulajdonába. A BMW szóvivője, Salgó András az erre irányuló kérdésére elmondta, hogy ez olyan technikai részlet, amelyet nem szeretnének kommentálni.

A terület egyébként a Debrecen szélén lévő Kismacs-Nagymacs városrészhez tartozik, és jelenleg mezőgazdasági vállalkozások, magánszemélyek, cégek egyaránt birtokolják, így a városnak egyenként kell majd velük egyezkednie.

A debreceni polgármesteri hivatal üzleti titokra hivatkozva szintén nem adott választ arra, hogy a több száz hektáros, idővel megfelelő   infrastruktúrával felszerelt területet eladják vagy bérbe adják-e a német gyáróriásnak.  Ahogyan arra sem, hogy ha bármelyik megtörténne, az milyen feltételekkel valósulna meg.

Címkék:

BMW Debrecen hitel

Mai nap hírei

A frissen szerződtetett Suárez két góllal mutatkozott be az Atléticóban

eurosport.hosszabbitas.hu10 órája

Teljesíthetetlen kibocsátási célokat szab az EU az autógyártóknak

autopro.hu12 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu14 órája

Az öt leggonoszabb csillagjegy - őket utálják a legtöbben

femcafe.hu14 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu17 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu19 órája

Hajnalban eső, délután zivatar

koponyeg.hu19 órája

Kiskunhalasi kórházigazgató: hamarosan meg kell nyitni a mobilkórházat

168ora.hu19 órája