Blikk: 41 éves korában meghalt Berki Krisztián

Startlap - Startlap
A rendőrség tájékoztatása szerint idegenkezűség nem merült fel az esettel kapcsolatban. Délelőtti hírösszefoglaló.

Blikk: 41 éves korában meghalt Berki Krisztián

Több rendőrautó és egy mentőautó is kivonult Berki Krisztián ferencvárosi lakásához – írja a Blikk.  A rendőrség az Origónak azt mondta, haláleset miatt tartanak szemlét. Tájékoztatásuk szerint idegenkezűség nem merült fel az esettel kapcsolatban. A részletekért ide kattints.

Kormányalakítás: új nevek, új minsztériumok és új struktúra jön

A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában maga erősítette meg, hogy az ötödik Orbán-kormány névsorában és szerkezetében radikális változások várhatók. A nagy minisztériumokat feldarabolnák, több új tárca érkezik, és Kásler Miklós és Benkő Tibor távozik az előzetes információk szerint. Érkezik az Orbán köré szervezett központi agytröszt, illetve Rogán Antal vezetésével megvalósulhat az, amitől nagyon fél a magyar informatikai szektor. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Orbán Viktor: Ez egy atombomba, amit le akarnak dobni a magyar gazdaságra

Az EU átlépte a vörös vonalat az energiaembargóval, Ursula von der Leyen megtámadta a tagállamok vezetői által Versailles-ban létrehozott egységet – közölte a kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, amelyre több hét kihagyás után először került sor. Bővebben.

Mariupol lehet Putyin legfontosabb kelléke az orosz győzelem napi ünnepségekre

Az ukrán és a brit hírszerzés egybecsengő jelentéseket közölt arról, mit tervez Oroszország május 9-re, az amerikai hírszerzés segített Ukrajnának elsüllyeszteni az orosz Moszkva hadihajót, az ENSZ harmadjára próbálkozik a civilek kimenekítésével, akik az Azovsztal acélgyár földalatti alagutaiban kerestek menedéket. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Meghalt M. Richárd

MTI/Mónus Márton

A kecskeméti maffiaper és a Dózsa György úti gázolás miatt elítélt M. Richárd büntetése letöltése alatt többször is sztrókot kapott, válságos állapotba került, családja néhány hete közölte, hogy mesterséges kómában tartják. Részletek.

Németérettségi: megérkeztek az első hírek a feladatokról

Középszinten mintegy 12 ezren, emelt szinten több mint 2600 diák vizsgázik németből pénteken. Ha kíváncsi vagy a vizsga menetére és a feladatok tartalmára, akkor katt ide.

Jakab Péternek egy kihívója maradt a Jobbikban

A hétvégi tisztújító kongresszusra a három induló között két elnökjelölt maradt, az országos választmányi elnöki pozícióra ketten pályáztak, és még a tisztújítás előtt eldőlt a verseny. Az alelnökjelöltségért tucatnyian sorakoznak még. Részletek.

Amennyiben mélyebben is érdekelnek a párt belügyei, ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe, amelyben Szilágyi György korábbi parlamenti képviselő élettársát érintő szexuális erőszak ügyéről, a Jobbik kínos választási eredményeiről, a párt belső feszültségeiről és nézeteltéréseiről, Jakab Péter hétvégi párharcáról, és a Jobbik fideszesedésének ötletéről olvashatsz.

Rekordot döntött a Mol a benzinkutakon

Hiába tartja nyomás alatt az árszabályozás a vállalat eredményét, így is kiemelkedően teljesített a Mol, eladási rekordot döntve az év első negyedévében. További információkért katt ide.

132 órát töltött a romok alatt a kínai házomlás utolsó túlélője

Yang Huafeng/China News Service via Getty Images

Több mint 50 ember veszítette életét a közép-kínai Hunan tartomány fővárosában, ahol egy héttel ezelőtt összeroskadt egy többemeletes épület. A hatóságok az épületbiztonsági szabályok be nem tartása miatt nyomoznak, Kínában gyakoriak az ezzel kapcsolatos balesetek. A tragédiáról itt írnak.

Közelednek az újabb viharok

A délutáni és esti órákban ismét erős gomolyfelhő-képződés várható, főként az északi tájakon számíthatunk nagyobb mennyiségű csapadékra. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu)

Ez is érdekelhet

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna 

képcím

Milák Kristóf világbajnok száz méteren