Kiemelt Hírek 2020. május 19.

Biztatóak az első emberkísérletek eredményei: működni látszik az egyik vakcina

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 19.
Elsőként egy bostoni cég jutott el a klinikai kísérleti fázisig. Reggeli hírösszefoglaló.

Biztatóak az első emberkísérletek eredményei: működni látszik az egyik vakcina

A koronavírus elleni számos vakcina közül az amerikai Moderna által fejlesztett szer emberi kísérleti fázisba ért, és egyelőre jól teljesít. Az oltóanyagról és a humán tesztek első eredményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

A nemzetbiztonsági szervek korlátlanul megfigyelhetik az állampolgárokat, ha elfogadják Semjén Zsolt törvényjavaslatát

Semjén Zsolt mostanában hasít a törvényjavaslatok terén: a miniszterelnök-helyettes a napokban a települési önkormányzatok bevételének drasztikus csökkentéséről nyújtott be egy javaslatot, most pedig felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy a kibertámadások elhárítása érdekében totális hozzáférést kapjanak az állampolgárok mindenféle adataihozRészletek itt.

Így csökkent a magyarok fizetése a járvány miatt: a budapestiek és a fiatalok vannak a legnagyobb bajban

A Pulzus Kutató közvélemény-kutatásban mérte fel, kinek és mennyire csökkent a fizetése a pandémia miatt. A magyarok jelentős részének megcsappant a jövedelme, a leglátványosabban a főváros lakóinak és a fiataloknak. Részletek itt.

Nyolc napja nem volt ilyen alacsony a fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a betegség következtében. A számok ugyanakkor csökkenő tendenciát mutatnak. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Szerdától több dohányterméket kivonnak a forgalomból

MTVA/Bizományosi: Róka László

Az Európai Parlament hat éve hozott döntése május 20-ától lép életbe. Ha kíváncsi vagy, mi a tiltás oka, és milyen dohányárukat érint, akkor itt folytasd az olvasást.

Bemutatjuk Rogán Antal 31 éves jó barátját, munkatársát és egyben gyermeke keresztapját, akinek apja a miniszter főbérlője és Habony Árpád szomszédja

Nagy András és fia, Nagy Ádám Rogán Antal legszűkebb bizalmi köreihez kapcsolódnak, ami a közös ingatlanügyeikben is nyomon követhető. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Közel száz településen ritkább lesz a szemétszállítás: a járványhelyzetre hivatkoznak, de más lehet a háttérben

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 91 hazai település felé jelezte, hogy májustól havonta egyszer ürítik csak a szelektív kukákat. A cég a járványra hivatkozva kissé zavarosan indokolja döntését, és a szolgáltatás díját nem csökkenti, ugyanakkor az értesülések szerint súlyos tartozásokat halmoztak fel. Részletek itt.

Így indul újra az élet Ferihegyen: az áprilisi mélypont után újra van élet a reptéren

A Budapest Airport szokásos értesítőjében tájékoztatott arról, hogy az áprilisi kritikusan alacsony utasforgalmat követően elkezdett feléledni a repülőtér. A közleményben a legfontosabb járványellenes óvintézkedésekről is szóltak. Minderről bővebben ide kattintva olvashatsz. 

Emberi tevékenység okozott erős földrengést Svédországban

Svédország nem tartozik a földrengésveszélyes helyek közé, hétfőre virradó éjjel mégis a Richter skála szerint 4,1-es erejű rengést mértek a Kiruna közelében. A földmozgás nem “hagyományos”, tektonikai eredetű volt. A földrengés következményeiről és okairól ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Masszív hidegfront közeleg

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Napokon belül északnyugat felől markáns hidegfront éri el hazánkat, amelynek köszönhetően többfelé számíthatunk záporokra, erős szélre, illetve a hőmérséklet jelentős visszaesésére. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon