Bill Gates megható cikket írt arról, mennyire lelkesedik Karikó Katalinért 

Startlap - Startlap
A Microsoft-alapító oldalakon át méltatta a magyar biokémikus munkásságát, akinek példáját az egész tudományos világ szempontjából kritikus fontosságúnak nevezte. Esti hírösszefoglaló.

Bill Gates megható cikket írt arról, mennyire lelkesedik Karikó Katalinért 

A világ egyik leggazdagabb embere több oldalt szentelt gondolatainak Karikó Katalin munkásságáról és eredményeiről, és talán a legfontosabb tanulságot hagyta írása végére:

Kritikus fontosságú […], hogy hajlandóak legyünk hinni az őrülten hangzó ötletekben, és a kutatók, mint Dr. Karikó Katalin foggal-körömmel küzdjenek azok megvalósításáért. Mert így változtathatják meg a világot.

Bill Gates szövege itt olvasható.

A kormány anyák napjára, az ellenzék május 1-re emlékezett

Orbán Viktor saját édesanyját, Szentkirályi Alexandra kislányát ölelve jelentkezett be a Facebookon, Karácsony Gergely a fővárosi közszolgáltatásokat működtető 25 ezer emberről és a kivéreztetett költségvetésről írt, Hadházy Ákos pedig a Kádár-korszakra emlékezett, ami az Orbán-kormányról jutott az eszébe. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A NER magángépe körberepülte Amerikát a választás után

Közel két héten át tartózkodott az Egyesült Államokban a Bombardier Global 6000-as repülőgép, amely például Mészáros Lőrincet és az akkor még új barátnőjeként megjelenő Várkonyi Andreát is elrepítette Dubajba. Részletek.

Fix árassá válik a Tesco házhozszállítása májustól

Míg eddig a megrendelés leadásakor csak irányárakat láthattak a vásárlók, május 5-től már a végleges összeget fogják feltüntetni. Van két eshetőség, amire azonban így is érdemes felkészülni, ugyanis továbbra sem minden esetben tudja garantálni a Tesco a végösszeg teljes változatlanságát. További információkért katt ide.

Szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi Bencsik János a parlamentben

A független országgyűlési képviselő szerint indítványa “az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb társadalmi igazságtalanságát orvosolná, megelőzve a nyugdíjrendszer összeomlását”. Bencsik János javaslatáról ebben a cikkben írnak.

Orbán Viktor: Ma lerójuk, amivel mi magyarok saját magunknak tartozunk

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő szerint “a magyarság régi adóssága” Esztergom rangjának visszaállítása, amely város “a mi szellemi központunk, egyben legfontosabb kapcsolatunk a nyugati-keresztény civilizációval”. Orbán Viktor az esztergomi bazilikában tartott szentmisén szólalt fel vasárnap, Esztergom megyei jogú várossá válása napján. Bővebben

ENSZ: A világnak azonnali szüksége van az ukrán élelmiszerre

Több millió tonna gabona ragadt kikötőkben és hajókon Ukrajnában az orosz invázió miatt. A helyi gabona a globális élelmiszersegély-programok számára is nélkülözhetetlen. Az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) németországi igazgatója megszólalt. Részletek

Angelina Jolie légiriadó miatt menekült Lvivben

Guillermo Legaria/Getty Images

A hollywoodi színésznő éppen a nyugat-ukrajnai település pályaudvarán tartózkodott, amikor megszólaltak a szirénák, és kíséretével együtt azonnali távozásra kényszerült. Jolie-ról videófelvétel készült. Íme.

“Senki sem fogja túlélni” – az orosz tévében mutatták be, hogyan tudnák elpusztítani Európát atomfegyverekkel

Az orosz állami Rosszija-1 csatorna műsorának témája volt, hogy Moszkva percek alatt képes volna atomcsapással megsemmisíteni Európa nagyvárosait. A témát egy érzékletes ábrával illusztrálták, amelyhez egy ijesztő párbeszéd társult. Amikor például az egyik műsorvezető megemlítette, “egy ilyen háborút senki sem élne túl”, Alkeszej Zsuravljov, a Rogyina párt elnöke közölte, hogy ez szerinte “nem baj”. Videó és további részletek itt.

Oroszország beváltotta a fenyegetését: kiszállnak a Nemzetközi Űrállomásból

A Roszkozmoszt vezető Dimitrij Rozogin a szankciókkal indokolta bejelentését, amely a nyugati országok űrkutatási programjait is visszaveti majd. A Nemzetközi Űrállomás az Egyesült Államok és Oroszország együttműködésének egyik ritka példája volt mostanáig. Részletek.

(Címlapkép: Bill & Melinda Gates Foundation)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába

képcím

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben