Kiemelt Hírek 2020. január 10.

Bevált Gulyás fenyegetése - változás jön Ferihegyen

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 10.
Új fejezet kezdődik a fapados járatok utasainak életében. Hírösszefoglaló.

Ferihegy: nagy változás vár a fapados járatok utasaira

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón azt mondta, hogy 2020. január 1-jével rendeleti úton tiltják be a bádogterminál használatát, ha nem lesz változás. A határidő lejárt, ebből a cikkből megtudhatod, mit lépett a Budapest Airport.

Ha megvalósul Orbán Viktor terve, 51+15 milliót kaphatsz a harmadik gyerekre

A kormány családpolitikai intézkedései miatt már eddig is érdemi különbség volt a két-, illetve háromgyermekesek által igénybe vehető családtámogatások összege között. Ha azonban megvalósul Orbán Viktor terve, és a háromgyerekes anyák is szja-mentességet kapnak, hatalmasra fog duzzadni ez a különbség. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Tavaly ezrével érkeztek névtelen bejelentések a NAV-hoz

MTVA/Bizományosi: Róka László

Tavaly több ezer olyan lakossági bejelentés érkezett az adóhivatalhoz, amelyek egyes cégek vagy magánszemélyek kétesnek vélt ügyeire próbálták felhívni a hatóság figyelmét. A beadványok körülbelül harmada névtelen volt. Ha kíváncsi vagy, miket jelentettek egymásról a polgárok, olvasd el a lenti cikket:

Videón: így érte rakétatalálat az ukrán utasszállítót – 176 halálos áldozata van a tragédiának

A New York Times megszerzett egy videófelvételt, amin jól látható, ahogy a rakéta eltalálja az ukrán utasszállító repülőt.

Óriási teniszblamázs érik Budapesten

Kaotikus a helyzet a februárra közepére tervezett Hungarian Open WTA-torna megrendezése körül. Se helyszín, se versenyadatlap, se jegyértékesítés. A részletekért ide kattints.

Trükköznek a falusi csokkal: balatoni nyaralókra költik az állami támogatást

MTI/Koszticsák Szilárd

Távolról sem a kis, elnéptelenedő falvakban használná fel a többség a legfeljebb tízmilliós állami támogatást, aminek felét lehet vásárlásra, felét pedig felújításra költeni. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

Forradalmi változások előtt áll a magyar autóvásárló?

Soha nem látott mennyiségű elektromos autó ömlik be idén a hazai szalonokba. A 2020-ban érkező elektromos újdonságok listáját árakkal, hatótávokkal, dátumokkal a lenti cikkben találod.

Rohadás, csatornaszag, szálló por – újabb csapás sújtja Velelencét

A kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint az olaszországi Velencében, ahol a novemberben a város egészét beborító dagály után most a csütörtökön megérkezett apály miatt szenved a város. Ebben a cikkben döbbenetes videót találsz a kialakult helyzetről. 

Megrengeti a koronát Harry hercegék döntése

Getty

A sok évszázados brit monarchia létét is veszélybe sodorhatja Harry herceg és Meghan hercegné döntése, miszerint lemondanak a királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepükről. A témáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Lesz, ahol tíz fokot is mérhetünk

Jelentős hőmérséklet-különbség alakul ki pénteken az országban. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon