Itthon 2020. január 10.

Rövidesen eltűnik a Ferihegyi repülőtér bádogvárója

Startlap Utazás Itthon 2020. január 10.
Átadás előtt az új utasváró.

Hamarosan átadják a forgalomnak az új utasmóló első ütemben elkészült épületszárnyát, amely a diszkont-légitársaságok utasait szolgálja ki a Ferihegyi repülőtéren – értesült a Magyar Nemzet építőipari forrásokból.

Mindez azt jelenti, hogy eltűnik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér szégyenfoltja, a bádogváró.

 

Az új utasmóló egyszintes létesítménye a korábban tervezett Ferihegy 2C terminál helyén épül, ahol ülőhelyek, fűtés-hűtés, mosdók és élelmiszer-vásárlási lehetőség fogadja a vendégeket. Az utasok a terminál kapuin át a reptéri betonra lépnek majd, ahonnan autóbuszok viszik őket a repülőgépekhez.

iStock

A napilap értesülései szerint a móló néven emlegetett könnyűszerkezetes létesítmény három ütemben valósul meg. Az első átadására hamarosan sor kerül, a második ütemben elkészülő részt az év közepén, a harmadikban megépülőt a végén nyitják majd meg.

A kormány tavaly július végén jelentette be, hogy a reptérkezelő átépíti a diszkontjáratok be- és kiszállítására szolgáló bádogépületeket és a hozzájuk tartozó sétálós folyosórendszert. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón azt mondta, hogy 2020. január 1-jével rendeleti úton tiltják be a bádogterminál használatát, ha nem lesz változás – írja az előzményekről a Magyar Nemzet.

Keresés az oldalon