Világ 2020. január 09.

Ezek a legjobb helyek a Ryanair Boeing 737-es járatain egy szakújságíró szerint

Balázs Világ 2020. január 09.
Mint az egyik legismertebb fapados cég, a Ryanair kizárólag Boeing 737-es gépekkel dolgozik és mint minden típus esetében, itt is igaz, hogy egyes helyek jobbak a többinél, sőt akadnak olyanok is, amiket kifejezetten kerülni érdemes.

A simpleflying.com repüléssel foglalkozó weboldal a témában készült cikkét azzal kezdi, hogy felsorolja, melyek a legrosszabb helyek –  bár tény, hogy ez is meglehetősen szubjektív dolog, például, ha nem érezzük fontosnak a repülés közbeni ablakon kitekintgetést, akkor hagyjuk is figyelmen kívül az alábbi sorokat.

Tehát, a portál szerint a 11. és a 12. sor az, amit érdemes elkerülni, ha nem akarunk azon füstölögni, hogy nem látunk semmit az utazásunkból.

A 11. sor baloldalán semennyire sincs ablak, és ami még rosszabb, hogy a cég honlapján erre minket nem figyelmeztet senki, így simán úgy is beleszaladhatunk, ha nem bízzuk a véletlenre a dolgot és hajlandóak vagyunk fizetni is azért, hogy egy általunk jónak vélt, ablak közeli helyre kerüljünk – írják. 

A 12. sorban pedig túlságosan előre helyezték az ablakot így a megfelelő kilátáshoz igen csak előre kell dőlnünk, ami hosszú távon nem a legkényelmesebb utazó pozitúra – teszik hozzá.

Repülőgép.
Boeing 737-es (Forrás: iStock)

Hova üljünk?

Nos, ha a dolog anyagi vonzata nem akadály, akkor mindenképp érdemes megcélozni az első sort, ugyanis sehol máshol a gépen nem lesz akkora lábterünk mint ott, de cserébe jó drága is. Hasonlóképpen nem mondhatók olcsónak a szárnyak felett található, szintén tágas, az átlagnál kényelmesebb ülőhelyek.

Amennyiben a biztonság az első szempontunk, de nem akarunk sok pénzt fizetni az első sorokért, érdemes a gép hátuljában helyet foglalni, hiszen ott is van vészkijárat.

Persze ha a különféle közösségi médiafelületekre szánt fotók elkészítése volna a prioritás, ebben az esetben a 30A, illetve a 30F megnevezésű helyek javallottak, mivel itt a gép szárnya mellett a táj jelentős részére is rálátunk – hívja fel a figyelmet a portál. 

 

(Via)

Keresés az oldalon