Kiemelt Hírek 2019. július 24.

Berki mindenkit átvert? Ezért rohanhatott ki a stúdióból

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 24.
Váratlanul még több holttestet is találtak a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben. Olyan nyomi lett a kormány Hunyadi János-szobra, hogy még Toroczkai László is kiakadt. A győri fideszes polgármester ügyvédje lett a második legnagyobb kaszinótulajdonosunk. Hírösszefoglaló.

Berki Krisztián élő adásban kiviharzott az ATV stúdiójából

A főpolgármester-választás apropóján Berki Krisztián kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egon vendége volt. A 10 perces beszéltegés példátlan módon azzal zárult, hogy Berki fogta magát, és ott hagyta a műsorvezetőt egy fura megszólalás kíséretében. Ezt a sajtóban többen úgy tálalták, mintha valami botrány történt volna, pedig sokkal inkább úgy tűnik, hogy a dolog egy kifejezetten tudatos manőver volt. De ezt döntse el mindenki saját maga, a nem mindennapi adást ide kattintva nézheted meg videón.

Váratlanul még több holttestet is találtak a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben

A május végén elsüllyedt Hableány áldozatai után kutatva több olyan személy teste került elő, akik nem a hajóbaleset következtében haltak meg. Az előbukkant holttestekről, valamint a Hableány utolsó, még meg nem talált áldozatának kereséséről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Olyan nyomi lett a kormány Hunyadi János-szobra, hogy még Toroczkai László is kiakadt

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke nem arról híres, hogy nem szereti, ha Magyarország dicsőséges múltjának emléket állítanak. Ehhez képest a közelmúltban a Nándorfehérvárhoz közeli Zimonyban felállított Hunyadi-szoborról nem éppen dícsérően nyilatkozott. Pedig Áder János mindent megtett a megkérdőjelezhető minőségű alkotásért, amikor annak leleplezésekor a mű szimbólumait elemezgette. A köztéri csodáról alább találsz fotót, plusz Toroczkai szavait is elolvashatod, no meg Áder János szoborelemzését.

Így lett a győri fideszes polgármester ügyvédje a második legnagyobb kaszinótulajdonos Magyarországon

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Csak a néhai Andy Vajna előzheti meg a kaszinóbirtokosok között Rákosfalvy Zoltánt, akinek a minap sikerült ezen az exkluzív listán ilyen előkelő pozícióba kerülnie. Arról, hogy miként tudott Borkai Zsolt győri fideszes polgármester ügyvédje eljutni idáig, a következő cikkben olvashatsz.

Ungár Péter bepereli a kormányt

Jó oka van a kormánynak titkolóznia abban a kérdésben, amelyben Ungár Péter eleinte közérdekű adatigényléssel próbálkozott, majd miután ez nem sikerült, pert indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen.

Rogán Antaléknak most már muszáj lesz elmondaniuk, mennyit költöttek 

Az adatvédelmi hatóság elnöke felszólítása nyomán a Miniszterelnöki Kabinetirodának el kell számolnia arról, hogy mikor és mennyit költöttek bizonyos propaganda célokra. Ha érdekel, mik ezek az adatok, amiket egyébként a Jobbik elnöke, Sneider Tamás két éve hiába kér, akkor kattints tovább!

A legszomorúbb világnapra virradunk hétfőn

Meglepő módon nem is volt olyan régen, amikor még jól sáfárkodtunk a bolygó erőforrásaival, vagyis épp csak addig nyújtózkodtunk, amíg a takarónk ért. Most viszont már július 29-ére esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis az a dátum, amikor elfogynak a Föld éves erőforrásai.

Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images

Mit lehetne ez ellen tenni? Miként alakult a múltban a túlfogyasztás? Hogyan zsákmányoljuk ki a környezetünket? Mely országoknak mekkora az ökológiai lábnyoma? Ha érdekelnek a válaszok, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Záporok, zivatarok jönnek a hétvégén

A következő napokban nem változik jelentősen az időjárás, egészen a hét végéig: ekkor egy hidegfront közelíti meg hazánk térségét, amely csapadékot hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon