Békési pedofilügy: kirúgták a megyei gyermekvédelmi vezetőt

Startlap - Startlap
Miután a múlt héten pénteken letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indított egy 62 éves férfi ellen. Az üggyel kapcsolatban a 24.hu még szerdán érdeklődött a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központnál, ahová a Békés városában található gyermekotthon is tartozik.

Akkor a lappal azt közölték, hogy az esettel összefüggésben csak a Belügyminisztériumhoz kapcsolódó országos felettes szerv, a Cséplőné Gönczi Veronika által vezetett Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) adhat tájékoztatást.

Az  SZGYF-től csütörtök este kapott rövid válaszlevelet a 24.hu, a kérdéseikkel kapcsolatban. Ebben azt írták, hogy büntetőeljárás alá vont pedofil férfi ügyével kapcsolatban forduljanak az illetékes bírósághoz, illetve a rendőrséghez. 

Ugyanakkor az ügy következményeként annyit elárultak, hogy a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató.

Az intézmény weboldalán vezetőként megjelölt Sziszák Katalin Julianna nevét már le is cserélték, jelenleg Krizsán Jánosné látható, mint megbízott intézményvezető. Sziszák távozására már tegnap történtek utalások, amit akkor meg is írt a 24.hu. 

A pedofil bűncselekmény miatt most letartóztatott 62 éves békési lakos két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztált szexuálisan, még két esztendővel ezelőtt.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Áder János: Orbán Viktor nem tudhat a kegyelmi döntésről

képcím

Egy újabb pedofilügy: Békésben tizenéves fiúkat molesztált a...

képcím

Az MTI megtagadta egy Orbán Viktorral kapcsolatos sajtóközlemény...