Kiemelt Hírek 2018. július 20.

Bekeményít a Facebook a 13 éven aluli felhasználóknál

Gergő Borsi Kiemelt Hírek 2018. július 20.
Aki még nem töltötte be a korhatárt, annak zárolják a fiókját.

A Facebook komolyabban elkezdi szűrni a felhasználói között azokat, akik még nem múltak el 13 évesek – írja a TechCrunch.

A lépésre a brit Channel 4 egyik riportja után került sor, amelyben a csatorna egyik újságírója tartalomfelügyelőként kezdett dolgozni a Facebooknál. Bár elvileg egy rendelet értelmében a Facebooknak és az Instagramnak csak a 13 év fölöttieket szabadna beengedniük az oldalaikra, gyakorlatban ezeket a szabályokat figyelmen kívül hagyják.

„Ha látjuk, hogy egy felhasználó kiskorú, akkor úgy teszünk, mintha vakok lennénk” – mondta a beépített újságíró.

Most az eddigi megközelítést keményebb politika váltja fel. Korábban az ellenőrök csak akkor ellenőrizték a felhasználók életkorát, ha a fiókjukat kifejezetten az illetők életkora miatt jelentették, mostantól azonban mindenkinek zárolják a fiókját, akinek a fiókjáról értesítést kapnak az ellenőrök, hogy feltételezhetően nem múltak el 13 évesek.

A Facebook szerint minden olyan gyanús fiókot felfüggesztenek, amelyről azt feltételezik, hogy az illető nem felel meg a korosztályra vonatkozó előírásnak, függetlenül attól, miért jött a jelentés.

Az új szigorítás megosztja a felhasználókat, mivel sok szülő éppen a közösségi médián keresztül tartja a kapcsolatot gyermekével. A Facebooknak erre is van egy külön alkalmazása, amely Messenger Kids néven fut, de ez még csak az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában működik.

Keresés az oldalon