Bayer Zsolt szörnypofájúnak nevezte Szabó Tímeát, és közölte, hogy kussolhat

Startlap - Startlap
A párbeszédes Szabó azzal érdemelte ki a publicista sorait, hogy hétfőn a parlamentben tapsolással némította el őt a kormánypárt, amikor rákérdezett a halálozási rátára, a megfelelő mennyiségű védőfelszerelés tükrében. Esti hírösszefoglaló.

Bayer Zsolt szörnypofájú nemzetárulónak nevezte Szabó Tímeát, és közölte, hogy eltakarodhat a jó büdös francba, vagy kussolhat

A kormánypárti képviselők hétfőn tapssal fojtották bele a szót a parlamentben a párbeszédes Szabó Tímeába, amikor az megpróbálta szóvá tenni, hogyha van védőfelszerelés, akkor miért halnak meg ennyien itthon, miközben Erdélybe és Horvátországba küldjük a maszkokat. A dologról Bayer Zsoltnak is megvan a véleménye, amit kifejezetten nyersen közölt a blogján. Íme.

Kötelezővé teszik a maszkviselés a fővárosi üzletekben

Karácsony Gergely már a múlt héten elrendelte, hogy a jövő héttől a BKK járataira kizárólag maszkban lehet felszállni, de a főpolgármester most tovább bővítette a kizárólag maszkban látogatható budapesti helyszínek körét. Ezt egy facebookos videóban jelentette be. A felvétel és a részletes szabályok itt találhatók.

Visszaküldték a kórházból a szállóra a hajléktalant, pozitív lett a koronavírustesztje, és egy sor másik lakónak is

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint több hajléktalant koronavírus miatt kórházba kellett szállítani a főváros Madridi utcai szállójáról, és további lakóknak is pozitív lett a tesztje. Az ügy további részleteit erre a linkre kattintva ismerheted meg.

HVG: Egészségügyi zárlat alá került Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya

A hvg.hu értesülései szerint több mint húsz beteggel együtt karantén alá helyezték a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztályát. A lap további információit az esetről ebben a cikkben foglalták össze.

A siófoki focicsapat nem fogadja el az 50 százalékos fizetéscsökkentést

Van olyan szlovák csapat, amit megszüntettek, és több magyar klubnál már bejelentettek fizetéscsökkentéseket. Siófok NB II.-es labdarúgóklubjánál hetek óta zajlanak a tárgyalások, a játékosok egyelőre nem hajlandók elfogadni a tulajdonos ajánlatát. Részletek itt.

Egy baranyai kisváros polgármestere ingyen, illetve kedvezményesen az összes felnőtt lakost letesztelné koronavírusra

Koronavírus-mintákat tesztelnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán 2020. áprilisában. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Pécs mellett fekvő 6900 lakosú Kozármisleny vezetése megállapodott egy egészségügyi szolgáltatóval, így készek akár a teljes felnőttkorú lakosság tesztelésére. Sokan teljesen ingyen, mások számára pedig kedvezménnyel vehető igénybe az önkormányzat által biztosított lehetőség. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

A BRFK figyelmeztet: álruhás csalók a járványt kihasználva verik át az embereket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) betörési alosztályvezetője keddi online sajtótájékoztatóján számolt be a csalók új, a járványra szabott módszereiről. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Gyurcsány Ferenc levélben tájékoztatta az európai vezetőket a Fidesz és Orbán Viktor “gátlástalan mesterkedéseiről”

Kövér László hatvan külföldi politikusnak írt levelet a magyar koronavírus elleni védekezésről szóló felhatalmazási törvényről. A házelnök ebben azt állította: a rendelkezés nem korlátozza az Országgyűlés jogait, sőt, éppen növeli annak jogosítványait a kormánnyal szemben. Gyurcsány Ferenc ezek után szintén tollat ragadott, hogy beszámoljon ezeknek a politikusoknak “a valódi magyarországi helyzetről”. Ha kíváncsi vagy, mit írt a DK-elnök, akkor kattints ide.

Seszták Miklós városa majdnem félmilliárdos extra támogatást kap a kormánytól

Míg más városoktól elvontak pénzt, a Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter vezette kisvárdai önkormányzat mintegy 440 millió forintos vissza nem térítendő egyedi támogatást kapott. Nem kizárt, hogy a plusz pénz összefügg egy nagyobb helyi beruházással, amely tavaly az önkormányzat számára kellemetlen fordulatot vett. Részletek itt.

Gödi polgármester: A rendeleten érződik, hogy a kormány hosszú távra tervezi, és nem csak a veszélyhelyzet miatt járt el így

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Dzsun Jong Hjun, a Samsung SDI vezérigazgatója (b) és Jim Gun Hjong dél-koreai nagykövet átvágja a szalagot a Samsung SDI gödi gyárának nyitóünnepségén 2017. májusában. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Göd polgármestere a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy a kormány egy péntek esti rendelettel különleges gazdasági övezetté nyilvánította a gödi Samsung-gyárat, és ezzel a terület adóztatásának jogát pedig átadták a fideszes többségű megyei önkormányzatnak. Balog Csaba úgy gondolja, a veszélyhelyzet elmúltával sem fogja visszakapni a város az ipari területet. Hosszú távon ez a bevételkiesés problémás lehet, de egyelőre még az sem világos, hogy milyen pénzeket oszthat vissza a megyei önkormányzat. Ebben a cikkben egy interjút olvashatsz az ügyről Balog Csabával.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

11 év börtönt kapott a csaló influenszer