Bayer Zsolt nem kér bocsánatot, és ötforintosokban fizeti ki a Hadházynak megítélt 300 ezret

Illetve amennyiben Hadházy bocsánatot kér Orbán Viktortól és Áder Jánostól, akkor ő is megteszi ugyanezt a képviselő felé.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-17 13:46

Fotó: YouTube/ ECHO TV

Hadházy Ákos Bayer Zsolt ellen indított személyiségi jog megsértése tárgyú perében a bíróság másodfokon is a független országgyűlési képviselőnek adott igazat, és az ítéletben a publicistának 15 napot adott arra, hogy a perköltség megfizetésén túl 300 ezer forintot fizessen Hadházynak, valamint írásos bocsánatkérésre kötelezték, amit a blogján 30 napig elérhetővé kell tennie – írja a 444.hu.

Hadházy azután indította a pert, hogy Bayer 2017 októberében azt írta a blogján: “Hadházy g*ci, Szél Detti nyeli”. Bayer szerda este reagált az ítéletre a blogon, ahol arról ír: a kérdéses mondat eredetileg egy sörözőben hangzott el a szájából tavaly nyáron, amikor civil aktivistákkal és ellenzéki politikusokkal találkozott, és megkérdezte Szélt, hogyan esne neki a kormányellenes tüntetők által használt “Orbán g*eci, Áder nyeli’ mondat fenti formájú parafrázisa. 

Bayer szerint azért született az ítélet, mert

az ügyben eljáró bírók intelligencia szintje nem éri el egy második elemis, közepes képességű kisdiákét, vagy politikailag motiváltak.

Mivel – ahogy Bayer fogalmaz –  a “libsi-bolsi ellenzék és a csürhéjük” politikai programjának fontos elemévé avanzsált az általa is használt g*ci kifejezés, ezért az ítélet számára “tökéletes győzelem”. Ugyanis a bíróság úgy fogalmazott: 

a kifejezés jelentős nyilvánosság előtti használata pusztán az érintett megalázását, emberi mivoltának sárba tiprását eredményezi.

Ami Bayer szerint azt jelenti: “nekünk ezután semmi más dolgunk nincs, mit az ellenem –amúgy teljesen igazságtalanul és indokolatlanul- meghozott ítéletet kell mindig az orruk alá tolni, amikor megjelenik valahol az O1G.”

Ezen felül arra is kitért, hogy 5 forintos érmékben fogja kifizetni a képviselőnek megítélt 300 ezer forintot.

Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára

– írja Bayer, aki az ügy érdekében mindenkitől 5 forintosokat kér, mivel egyedül nem tud elég érmét összegyűjteni.

Félre ne értsenek, nem pénzt kunyerálok, én nem Juhász Péter meg a Jobbik vagyok, hogy másokkal fizettessem ki a saramat, mindenkinek odaadom más pénzegységben, amennyi 5-öst ad nekem, csak egyedül nem tudok ennyi ötforintost összehozni. A bíróság arra kötelezett, hogy kérjek bocsánatot Hadházytól. Ez akkor fog megtörténni, amikor Hadházyék bocsánatot kérnek a miniszterelnöktől és a köztársasági elnöktől. Addig nem.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája