Barabási Albert-László: A magyarok lényegében halálra eszik magukat

Startlap - Startlap
A világhírű hálózatkutató szerint a beoltatlanok kárt okoznak a környezetüknek, pedig a vakcina minden eszközt megadna, amire a járvány ellen szükség volna. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Koszticsák Szilárd

Barabási Albert-László: A magyarok lényegében halálra eszik magukat

A rettenetes táplálkozásunk szó szerint végzetes következményekkel jár, a koronavírus megdöbbentően magas hazai halálozási rátája csak egy közülük. A világhírű hálózatkutató szerint a beoltatlanok kárt okoznak a környezetüknek, pedig a vakcina minden eszközt megadna, ami a járvány ellen szükséges volna. Barabási Albert-László interjút adott, melynek legizgalmasabb részletei itt olvashatók.

Gyurcsány Ferenc elárulta, mi látható a fecnijén

A Demokratikus Koalíció IX. kongresszusáról Vágó István hozta nyilvánosságra a pártelnök letépett papírdarabra írt különös vázlatát, amelyből félórás előadás született. Gyurcsány Ferenc megszólalt. Íme.

Egyre többe kerül, hogy kivegyük a saját pénzünket a bankból

Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésének ideje óta jelentősen növekedtek a bérek, így a kevésbé körültekintő ügyfelek évente több tízezer forintot fizethetnek az őket megillető készpénzért, nem beszélve az egyre növekvő egyéb banki díjakról. További információkért katt ide.

Közel 650 új fertőzöttet találtak a hétvége leforgása alatt

MTI/Komka Péter

Az elhunytak száma is magasabb. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat ebben a cikkben találod.

2 millió forintot szedtek le egy kisgyermekes anya számlájáról csalás megelőzése címén egy rendkívül élethű mesével 

Az OTP nevében telefonáló csalók még a megfelelő háttérzajról is gondoskodtak, és a hívás végén megkérdezték, elégedett volt-e az ügyfél a “banki ügyintézéssel”. A módszernek már több száz károsultja lehet, Európa-szerte elterjedt, és a szálakat külföldről mozgatják. Hogyan intézkednek a telefonos csalók, és mire kell figyelni, hogy a pénzed valóban biztonságban legyen? Bővebben.

A brazil-argentin vb-selejtező közepén, a pályáról akartak karanténba vinni négy argentin futballistát

Az argentin játékosok hazudtak az egészségügyi hatóságnak, a helyi idő szerint vasárnap esti Sao Pauló-i meccset öt perc után meg kellett szakítani. Videó és további részletek itt.

A tálibok elfoglalták Pandzsírt, és fekete lepellel terítették le az egyetemista nőket

“Az emberek mostantól békében, bőségben és biztonságban élnek majd” – kommentálta a helyzetet a radikálisok egyik szóvivője, ugyanakkor a táliboknak utolsóként ellenálló tartományban harcoló erők nem nyilatkoztak. Bővebben.

Mindeközben hétfőn elindulhat az oktatás az afgán magánegyetemeken, a női diákoknak kötelezően előírták a nikáb és az abaja viselését. Szombaton Kabulban egy nők jogairól szóló demonstráció erőszakba fulladt. Részletek.

Az örök élet titkát keresi Jeff Bezos új cége

David Ryder/Getty Images

A dolgozói kizsákmányolásáról és az adófizetés elkerüléséről hírhedtté vált Bezos, a világ leggazdagabb embere egy orosz milliárdossal összeállva a sejtek újraprogramozásán dolgozó labor finanszírozásába kezdett, ahová akár a piaci fizetések tízszeresével csábítják a fiatal kutatókat. Azonban az örök élet megfejtésétől elég messze állnak, a technológiába egyelőre belehalnak a kísérleti állatok. Ha érdekel a téma, ezt a cikket nézd meg.

Egész héten nyár lesz

Egy anticiklonnak köszönhetően sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül, akár 30 fokot közelítő hőmérsékletekkel. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Választási vitát rendez a köztévé

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...