Kiemelt Hírek 2018. április 16.

Baktériumokkal szennyezett hamis kozmetikumokat adtak el gyanútlan vásárlóknak

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 16.
Ha valami túl olcsó, az mindig gyanús.

A Los Angeles-i rendőrség 700 ezer dollár, vagyis körülbelül 175,5 millió forint értékben foglalta le nagy márkák hamisított kozmetikumait összesen 21 üzletből, írja az abc7. A termékekben állati és emberi ürüléket, illetve számtalan baktériumot mutattak ki a hatóságok.

A rendőrök az eset kapcsán megjegyezték, hogy érdemes fenntartásokkal kezelni a túl olcsó holmikat. „Ha valamihez 50, vagy 75 százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni, az mutatja, hogy nem stimmel” – mondta az egyik nyomozó.

A nyomozás azután indult meg, hogy több vásárló felvette a kapcsolatot a termékek eredeti gyártóival, mivel a használat során kiütések és egyéb bőrproblémák jelentkeztek rajtuk.

Kiderült, hogy mindannyian ugyanott szerezték be a kifogásolt kozmetikumokat, a Los Angeles-i divat negyed Santee Alley nevű piacán. A helyszínen 21 üzletben foglaltak le árut és hat bolttulajdonost tartóztattak le.

A lefoglalt anyagokban nagy mennyiségben találtak baktériumokat és fekáliát. Utóbbiról a rendőrök azt mondják, hogy “valahogy készítés közben keveredett a termékbe, a garázsukban, vagy a fürdőszobájukban”.

Címlapkép: Thinkstock

Keresés az oldalon