Azonosították a Hableány kapitányának holttestét

Startlap - Startlap
Kiderült, kinyírja-e Semjén az RTL Híradót, Kunhalmi iszonyúan dühös Gyurcsányra, érkezik a népszámlálás. Hírösszefoglaló.

Hajótragédia a Dunán: újabb részletek

A Hableány keddi kiemelésekor talált négy holttest közül hármat – két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát – azonosítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel. Kiderült az is, hogy milyen temetése lesz a magyar legénységnek, és hogy a hajót üzemeltető cég mit ajánlott fel a hozzátartozóknak. További négy áldozatot még keresnek, nem kizárt, hogy a holttesteket a Csepelre szállított Hableány roncsai őrzik. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan vizsgálják át a szerencsétlenül járt hajót a szakemberek.

Kinyírja-e Semjén az RTL Híradót?

A kormánypárti rádióknak könnyebb lesz terjeszkedniük, ha elfogadják a médiatörvény módosítását, a tévéhíradók hosszának maximalizálása viszont kikerülhető. Semjén Zsolt törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy lehessen pornót adni a tévében, és korlátozzák a hírműsorokat – nagyjából így jött le a Fidesz-kormány tevékenységét kritikusan szemlélők számára az, hogy a kormány módosítani akarja a médiatörvényt. Az alábbi cikk bemutatja, hogy a valós kép azért árnyaltabb. 

Fotó: iStock

Nem derogált a takarítói munka a polgármester feleségének

Alsószentmárton polgármestere kiadta az alpolgármesterének, bízza meg a feleségét a takarítással, amit a bíróság első fokon hűtlen kezelésnek látott. Ha érdekel, mennyiért takarította az önkormányzati hivatalt napi két órában a nő, olvasd el az alábbi cikket.

Kunhalmi iszonyúan dühös Gyurcsányra

Kunhalmi Ágnes nagyon, nagyon kiakadt azon, hogy a Demokratikus Koalíció kihátrált Karácsony Gergely mögül a főpolgármesteri előválasztáson és helyette Kálmán Olgát indítja. Ez az ATV Egyenes beszéd című műsorában derült ki kedd este. Itt megnézheted a jelenetet.

MTI/Balogh Zoltán

Bezárja szolnoki gyárát Bige László

Napokon belül megkezdik a szolnoki Bige Holding, vagyis az egykori Tiszamenti Vegyiművek dolgozóinak elbocsátását 

Én pontosan tudom, hogy kik és mit csinálnak, de neveket nem mondhatok. A rendőrség, az ügyészség, és az állami hivatalok egy törvénytelen ügy mellett, egy ember biztatására indultak el ellenem

– nyilatkozta Magyarország ötödik leggazdagabb embere nemrégiben. Ha érdekel, miért kerül lakat a szolnoki gyárra, olvasd el az alábbi cikket.

Érkezik a népszámlálás – ennyibe fog kerülni

Kiderült, mekkora összeget biztosít a kormány a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a 2021-es népszámlálás előkészítésére és végrehajtására. Ebből a cikkből megtudhatod.

Különös dolgok zajlanak a százmilliárdokkal kitömött magyar építőiparban

Továbbra is hihetetlen ütemben termelik a pénzt a legnagyobb magyar – jelentős részben kormányközeli – építőipari cégek. Bár a szektor vezető vállalatainak hosszú idő után először csökkent a profitrátája 2018-ban, nemzetközi összevetésben még így is bevételeik kiemelkedően magas része maradt meg nyereségnek. Ez a cikk bemutatja, hogyan kerül egyre inkább a NER markába a magyar építőipar.

Fotó: iStock

Itt a világ 10 legjobban kereső sportolója

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben az amerikai Forbes magazin kedden publikált rangsora szerint. Ez nem akkora meglepetés, de a 10-es listán, az alábbi cikkben találhatsz néhány érdekes nevet.

Rákapcsol a hőség a következő napokban

Szombatig egyre melegszik az idő. Trópusi éjszakák érkeznek: jellemzően éjjel sem csökken majd 20 fok alá a hőmérséklet, mely ronthat az alvásminőségen is. A helyzet olyannyira súlyos, hogy kiadták a hőségriadót. Részletes időjárás-előrejelzés a Kiderül oldalán.

Fotó: iStock

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

Törvényjavaslat: akár vállalatuk eladására is kötelezhetnék a...