Az utas szerint füstölt és égett a busz, a BKK azt mondja, se tűz, se füst nem volt

Startlap - Startlap
A kőbányai esetet videóra vették.

Egy utas állítása szerint szerda délután füstbe borult, majd rövid időre ki is gyulladt a BKK egyik autóbusza, a járműről leszállították az utasokat. A közlekedési vállalat máshogy meséli a történetet: szerintük se füst, se tűz nem keletkezett – számolt be az RTL Klub Híradója.

A 168E jelzésű járatról van szó, amely a Kossuth nyomdánál lévő állt meg a műszaki hiba miatt. Az esetről videót is készítő utas beszámolója szerint már akkor érezhető volt a kellemetlen szag, amikor felszállt, többen sáljuk mögé takarták arcukat. Körülbelül tíz perce utazott a buszon, amikor szerinte hirtelen leállt a motor.

A sofőr kiszállta a fülkéjéből, és kiabálta, hogy mindenki szálljon le. Amikor leszálltunk, a sofőr egy poroltóval hátraszaladt a motortérhez, és jött ki belőle a füst

– mondja az utas, aki szerint ekkor a sofőr visszaült a kormány mögé, majd meggyulladt valami.

Lángra kapott pár másodpercre a motortérben valami, és utána jött ez a nagy füst.

A BKV azt mondja: egy eltűnt kipufogócső okozta a bajt, ami miatt a kipufogógáz közvetlenül a motortérbe, majd az utastérbe jutott. A megemelkedett hőmérséklet bekapcsolta az automata tűzoltó-berendezést, és a vállalat szerint az oltóanyag okozta a videón tévesen füstnek vélhető jelenséget, tűz pedig nem volt.

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon Ferenc pápa találkozása Orbán Viktorral

képcím

Első fotók a pápalátogatásról - száz gyerek fogadta a Liszt...

képcím

Ferenc pápa: Biztos vagyok benne, hogy sziklaszilárd hitetek van