Az összes tanár felmond a kecskeméti Waldorfban

Startlap - Startlap
A Debreceni Egyetem felmondott a nemzetközi elismerésnek örvendő népegészségügyi professzorának, Dobrev Klára bemutatta kampányfilmjét, elmagyarázzuk, hogyan kell kiszámolni a nyugdíj összegét, ha külföldön is dolgoztál. Többek között ezekről olvashatsz esti hírösszefoglalónkban.

Minden tanár felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában 

A kecskeméti Waldorf-iskola kálváriája még március 24-én indult, amikor azonnali hatállyal leváltották az intézményvezetőt, és vele együtt menesztettek két pedagógust is. Ezután a tanárok döntő többsége beteget jelentett, és elmaradt a tanítás. Azóta a helyzet tovább romlott, amiről ide kattintva ismerheted meg a további részleteket.

Mennyi nyugdíjat kaphat az, aki több EU-tagállamban is dolgozott?

Ebben a cikkben szakértők bemutatják, hogyan kell kiszámolni az öregségi nyugdíjat akkor, ha valakit több EU-tagállamban is foglalkoztattak, de a jogosultsághoz szükséges szolgálati időt csak a tagországokban ledolgozott szolgálati idők összesítésével szerzi meg.

Fotó: Richard Pohle/WPA Pool/Getty Images

Arra is kitérnek, hogy mi történik akkor, amennyiben valaki a Nők 40 kedvezménnyel menne nyugdíjba, de ehhez nem kizárólag Magyarországon gyűjtötte össze a 40 év munkaviszonyt.

A Debreceni Egyetem menesztette nemzetközileg elismert egyetemi tanárát

Folyamatban lévő akadémiai és nemzetközi kutatási programjai ellenére május 10-ével elküldte prof dr. Ádány Rózát a Debreceni Egyetem. Pedig a népegészségügyi kutató munkáját a kormány is elismerte: Horváth Ildikó államtitkár elmondásai szerint például a minisztérium Ádány stratégiájára alapozza népegészségügyi programját. Hogy miként mondtak fel Ádány Rózának, innen kiderül.

Gőzerővel kampányol a DK, Dobrev Klára kampányfilmje is megérkezett

A Demokratikus Koalíció (DK) EP-választási listáját vezető Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be a május 9-i Európa nappal kapcsolatban. Az eseményen több más témában is kérdezték Dobrevet.

MTI/Mónus Márton

Többek között a cégei alkalmazottainak bérezéséről, valamint arról, mi a véleménye a szocialista Ujhelyi István kerítésbontási elképzeléseiról, illetve a Hungary Helps programon keresztül a kormány által tervezett 8,5 milliárdos támogatásról a keresztény közösségek számára. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz tovább. Dobrev kedden megosztotta kampányfilmjét, amit itt tekinthetsz meg.

Te hányasra érettségiztél volna idén matekból?

Az Eduline oktatási portál szakemberei a kedd reggeli matekérettségi középszintű feladatsora alapján összeállítottak egy tesztet, amivel te is kipróbálhaod, hogyan teljesítenél, ha most kéne számot adnod tudásodról. A feladatsort, amelyben 2 kérdés közül kell kiválasztani a helyes megoldást, erre a linkre kattintva érheted el.

Varga Judit államtitkár a Facebook-oldalán egy facebookos hirdetésben panaszkodott a Facebookról 

Varga Judit az az ember, akinek a Facebook-oldalán többen dolgoznak, mint a miniszterelnök közösségi profilján. Ezen személyek közül valaki, vagy valakik igen érdekes módját választották a Facebook szidalmazásának: feladtak egy fizetett facebookos hirdetést.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ha szeretnéd tudni, hogyan bosszantotta fel a Facebook az államtitkárt, vagy esetleg azt, mekkora munkaerő áll Orbán Viktor, illetve Varha Judit közösségi oldala mögött, akkor ebben a cikkben megtalálod a válaszokat.

A vagyonhasznosítási bizottság fideszes elnöke szerint az önkormányzatnak jó, hogy a fia féláron vett tőlük ingatlant

Máté István az elnöke a budakalászi vagyonhasznosítási bizottságnak, és a neve most egy lapon szerepel fiáéval egy önkormányzati ingatlan értékesítéséről szóló előterjesztésen, ugyanis a gyermeke a vásárló. A ház a budapestiek által kedvelt Omszki-tó mellet található, és ha elolvasod ezt a cikket, kiderül, honnan sejteni, hogy az ingatlan legalább a dupláját éri a városvezetés által javasolt vételárnak. Az ügyre Máté István is reagált.

Pirospontot kapott Magyarország az EU-tól

Az Európai Bizottság kedden közzétett tavaszi prognózisában a magyar gazdaság javított a növekedési előrejelzésén. Arról, hogy ez pontosan mit takar, erre a linkre kattintvatájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor disznót vágott: "Errefelé még nem öltem disznót"

képcím

A Szerencsejáték Zrt. elárulta, mit kell tennie az ötös lottó...

képcím

Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a...