Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnézést kért, hogy elmaradt a vihar augusztus 20-án

Startlap - Startlap
A kormánymédia jelentős része az OMSZ-t hibáztatja, hogy tegnap elmaradt a szokásos, augusztus 20-i tűzijáték, a viharjelzés miatt. Esti hírösszefoglaló.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnézést kért az időjárás miatt

Tegnapra annyira rossz időt jósoltak, hogy még az augusztus 20-i tűzijátékot is elhalasztották miatta. Nagyon régen nem volt már ilyen. Az OMSZ saját közösségi oldalán kért elnézést. Mutatjuk

Szigetszentmiklóson annyi eső esett, hogy egy autó a vízzel teli aluljáróban rekedt – videó

Elárasztott pincékhez, garázsokhoz, vízben álló udvarokhoz és elöntött házakhoz hívták a tűzoltókat Pest megye két településén, Szigetszentmiklóson és Szigethalmon. Videó

Ketyeg az óra: mi lesz az uniós pénzekkel?

Fotó: Getty Images

A magyar kormánynak holnap éjfélig kell elküldenie az Európai Bizottságnak azt a levelet, amelyben megírják, mit tesznek a korrupció megelőzése érdekében. Ha ez nem sikerül, annak komoly következményei lehetnek. Mutatjuk összegszerűen ez mit is jelent. 

Nagyon komolyat drágulhatnak az iskolai menzák országszerte

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke úgy véli, a kialakult gazdasági környezetben már a minőségi követelményeknek sem tudnak megfelelni jelen áraikkal. A drágulás mértékét errefelé lehet megtudni. 

Végre emelkedik a Velencei-tó vízszintje

Péntek délután mélypontot rögzítettek, akkor 50 centiméter volt a vízállás Agárdnál. Ám nem sokkal később elkezdődött az esőzés. Ide kattintva azonnal kiderül, mennyit is növekedett a víz szintje. 

Gyurcsány keményen foglalt állást arról, mit nem tűr semmilyen módon a Demokratikus Koalíció soraiban

„Azoknak, akik a DK-hoz kívánnak csatlakozni, mindig azt mondom: magunk között mindenről lehet vitatkozni, két dolgot kivéve. Azok tabuk. Azok megsértése nálunk bűn és azonnali szakításhoz vezet” – írja Gyurcsány Ferenc a Facebookon. Hogy mi az a két tabu, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Zelenszkij kegyetlen orosz akcióra számít az ukránok nemzeti ünnepe előtt

Jövő héten lesz a nemzeti zászló napja és Ukrajna függetlenségének ünnepe is. Az ukrán elnök úgy véli, Oroszország kegyetlen cselekedetet kísérelhet meg. Bővebben

Otthagyja a céget a Pegasus kémszoftvert fejlesztő vállalat vezére, száz embert elbocsájtanak

Fotó: Getty Images

A cég azután lett világszerte ismert, és számos kritika célpontja, hogy kiderült, az általa fejlesztett Pegasus kémszoftverrel számos vitatható megfigyelést hajtottak végre, például Magyarországon is. Részletek

Leállítják a Hitler-borok forgalmazását

Sok évnyi huzavona után megváltoztatják az úgynevezett Hitler-borok címkéjét: Vini Lunardelli úgy döntött, nem kerül többé ilyen palack a forgalomba. Hogy miért pont most határoztak így, az egyébként szégyenletes termék leállítása mellett, az ebből a cikkből fog azonnal kiderülni.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

Megvan az ukrán hadsereg új főparancsnoka