Kiemelt Hírek 2020. október 27.

Az ország, ahol nem csak véget ért a második hullám, de még a GDP is rekordott döntött

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 27.
Az 50 millió lakosra az egész járvány alatt eddig csupán 460 haláleset jutott, a gazdaságuk mégis az egyik legjobban teljesítők között lehet idén a világon. Esti hírösszefoglaló.

Az ország, ahol nem csak véget ért a második hullám, de még a GDP is rekordott döntött

Míg a világ innenső oldala javában nyögi a pandémia második hullámát, egy 50 milliós ország Kína szomszédságában különösebb lezárások nélkül végig egyszámjegyű nagyságrendben volt képes megtartani az áldozatok napi számát. A vírus megjelenése óta összesen 460 halálos esetet produkáló állam tette mindezt úgy, hogy gazdasága az egyik legjobban teljesítők között lehet idén a világon. Mi az, amit ők tudnak, de a Nyugat nem? Innen kiderül.

Durva harcba kezdtek az érdi temetkezési vállalatok: felgyújtottak két halottszállítót

A város korábbi fideszes polgármesterével kötött különös megállapodásának köszönhetően a helyi temetkezési piac egyeduralkodójává vált céggel szerződést bontott az önkormányzat. Nem kis részben azért, mert rendőrségi nyomozás folyik a vállalat ellen. A konkurenciaharc kirobbant, Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere szerint

a helyi NER kultúrtörténeti fordulóponthoz érkezett: a maffiamódszereik kijöttek a fényre.

A meglepő törénetet ebből a cikkből ismerheted meg.

MOK: Ha nem lép a kormány, akkor napi több ezer fertőzöttre és halottak százaira számíthatunk

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) az orvosok és betegek érdekében azonnali cselekvésre szólítja fel a kormányt, hogy elkerüljük “a járvány okozta humanitárius és egészségügyi katasztrófát”. A MOK számos intézkedést javasol, és keserű képet fest az ellátórendszer helyzetéről, valamint a döntéshozók ténykedéséről. Íme a közlemény.

Vidnyánszky Attila is elkapta a vírust

A Nemzeti Színház közleményben számolt be vezérigazgatója állapotáról. Részletek itt.

Orbán Viktor: Szorítunk Donald Trump elnök újabb győzelméért 

Fotó: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Image

A magyar miniszterelnök a szurkoláson túl gratulált is Trumpnak, plusz kitüntette David B. Cornsteint, az USA távozó budapesti nagykövetét. Bővebben.

Olyan megyékben terjed most legdurvábban a járvány, ahol tavasszal szinte nem is volt fertőzött

Népességarányosan számolva az elmúlt két hét során két olyan magyar megyéből került ki legtöbb fertőzött, ahol a kijárási korlátozás májusi feloldásáig mindösszesen 14, illetve 24 megbetegedést regisztráltak. Mivel sok adatot visszatartanak, semmi sem biztos, az esetszámokból mindenesetre az is látszik, hogy a megyei fertőzöttségi statisztikák nincsenek kifejezett összhangban a korai előrejelző rendszerként funkcionáló megyeszékhelyi szennyvízvizsgálatokkal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ki gondolta volna, de Rákay Philip tanácsai tetemes vagyont érnek: mutatjuk, mekkora osztalékot vett ki a cégéből

A Fidesz-gyűlések egykori házigazdája, a köztévéből műsorvezetőként ismert Rákay Philip tanácsadócége még csökkent bevétel mellett is gigaosztalékot termelt. Pontos számok, valamint további részletek Rákay karrierjének szárnyalásáról ebben a cikkben olvashatók.

Áprilisban meghalt egy koronavírusos férfi, azóta sincs nyoma a hivatalos statisztikában

Az elhunyt férfi lánya minden követ megmozgatott, a kórház pedig állítja, hogy továbbították az illetékesek felé az adatokat. Minderről bővebben itt írnak.

Karácsonyi vásár ugyan nem lesz, de indul helyette egy tök új kezdeményezés

Fotó: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Idén a karácsony rajongóinak alighanem meg kell elégedniük azzal, hogy otthon díszelegnek rénszarvasos pulcsiban, de legalábbis a karácsonyi vásárokon semmiképp sem lesz erre lehetőség. Ez azonban nem jelenti azt, hogy semmi sem vár minket az ünnepi hangulat jegyében a fővárosi Vörösmarty téren: a várás helyett útjára indul a Vörösmarty téri utazó láda. Kíváncsi vagy, mi az? Katt ide.

A Magyar Alvás Szövetség a téli időszámítást akarja

A szervezet elnöke az M1 kamerái előtt magyarázta el, miért járnánk rosszabbul, amennyiben az óraátállás eltörlésével a nyári időszámításra állnánk át. A folytatásért ide kell kattintani.

Keresés az oldalon