Kiemelt Hírek 2019. június 24.

Az őrjöngő pópa botrányba fullasztotta a fehérvári koncertet

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 24.
Újabb érdekes részletek derültek ki az MTA "kéjbarlangjáról". Szúnyogcsípések miatt került kórházba egy négyéves kisfiú Esztergom mellett. Videón, ahogy a folyóvá változott utakon manőverezik a busz Cserépfalun. Hírösszefoglaló.

Magából kikelve botrányt csinált, és végül kidobta a híveket a pópa a fehérvári templomi koncertről

A szombati Múzeumok éjszakája programsorozat egyik fehérvári helyszínén, a város szerb ortodox templomában két nemzetközileg elismert kórus lépett fel. Azaz lépett volna fel, mivel az előadást nem sikerült rendesen megtartani, ugyanis Pavle Kaplan, azaz Káplán Pál atya – egyesek szerint alkoholos befolyás alatt – akkora patáliát csinált, hogy volt, aki szerint a koncert utáni viharral isten fejezte ki nemtetszését. A parádés történésekről erre a linkre kattintva részletes beszámolót olvashatsz. 

Újabb érdekes részletek derültek ki az MTA “kéjbarlangjáról”

Soron kívüli beszámolót kért az MTA vezetése a SZTAKI-tól a szív alakú ággyal és jacuzzival berendezett szoba miatt – közölte az Akadémiai Dolgozók Fórumának (ADF) egyik tagja, Szilágyi Emese. A Ripost által csak “kéjbarlangként” emlegett helyiségről Szilágyi beszámolójából újabb érdekes részletekre derült fény, amelyeket a következő cikkben találsz.

Három szúnyogcsípés miatt került kórházba egy 4 éves kisfiú Esztergom mellett

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

Összesen három szúnyog csípte meg egy Esztergomhoz közeli faluban azt a 4 éves kisfiút, aki emiatt kórházba került. A gyermek édesanyja nem akart hinni a szemének, amikor meglátta a csípések okozta durva elváltozásokat fia hátán. Ha tovább olvasol, megtudhatod, pontosan mi történt a kisfiúval.

Így manőverezett a busz Cserépfalun, ahol folyóvá változtak az utak 

Egy buszvezető videóra vette, ahogy vasárnap megpróbált átjutni a szinte víz alá merült borsodi Cserépfalu településén. Az útból gyakorlatilag semmi sem látszódott, és a felszálló idős utast is figyelmeztetni kellett, nehogy elsodorja őt az ár.

A Magyar Nemzet szerint nem túlterheltek a magyar tanárok

Igen sajátos logika mentén gondolkozik a Magyar Nemzet: a napilap az OECD 2018-as felmérése alapján azt a következtetést vonta le, hogy a magyar tanárok nem túlterheltek. Miközben a 3245 hazai tanár és 182 intézményvezető részvételével készült kutatásból ezt a konklúziót nem lehet levonni. Ebből a cikkből megtudhatod, mit mutatott ki valójában az OECD felmérése, és azt is, hogy miként érvelt a Magyar Nemzet.

A teljesen felesleges kézilabdacsarnok nem épül, de az erdőt azért kivágták Káptalanfüreden

Jövőre már fogadhatja a gyermekeket Józsefváros káptalanfüredi üdülőtábora, amely a világhírű veszprémi kézilabdacsapattal kötött megállapodás eredményeként 3,5 milliárd forintból újul meg

– ígérte 2017-ben a főváros VIII. kerületének önkormányzata. Ehhez képest a gyerektábor területét a gaz uralja, és megújulásnak nyoma sincs. A nagy terveket a tábort tulajdonló Józsefvárosi Önkormányzat és a projekthez csatlakozó Veszprém Handball Team Zrt. szakítása törölte el. Ami a dologban igazán furcsa, az a projekt finanszírozása, amelyről az alábbi cikkben tájékozódhatsz. Ahogy arról is, hogy mekkora erdőirtás történt, ugyanis biztos ami biztos, a fákat azért kivágták a meg nem épülő létesítmények miatt.

Annyira nem olcsó az élet Magyarországon, a jövedelmek viszont tragikusan alacsonyak

Vásárlók a békásmegyeri piac új csarnoképületében 2019. április 26-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Az EU egyes tagállamai között az árszínvonalban tapasztalható különbségek hatalmasak: a legolcsóbbnak számító Romániához képest Dániában például majdnem a kétszeresét kell a kasszánál hagyni ugyanazért a kosár élelmiszerért. Magyarország ebben a mezőnyben annyira nincs is hátul, a jövedelmeket tekintve viszont egészen elborzasztó a helyzetünk. A pontos számokért ide kattints.

Albánia és Moldova után új legszegényebb országa van Európának

Korábban Albánia, majd Moldova  bitorolta az Európa legszegényebb országának járó szomorú trónt, amelyet most egy másik szovjet utódállam vett át. A világ öt leggazdagabb országa is kontinensünkön található, amelyekről szintén lerántják a leplet a következő cikkben.

Eddig tart a kánikula

Pénteken hidegfront éri el hazánk térségét, de addig egyre melegebb léghullámok áramlanak a Kárpát-medence felé. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon