Az Oktatási Hivatal Karácsony nyelvvizsga-bizonyítványának megvizsgálását akarja

Startlap - Startlap
Hétfőn felveszik a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel, ahol a főváros főpolgármestere a Magyar Nemzet szerint az intézményi szabályokat sértve dolgozott. Esti hírösszefoglaló.

Az Oktatási Hivatal Karácsony Gergely nyelvvizsga-bizonyítványának megvizsgálását kéri

Hétfőn felveszik a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel, ahol a főváros főpolgármestere a Magyar Nemzet szerint az intézményi szabályokat sértve dolgozott. Bővebben.

Jakab Péter Kövér Lászlónak: Ma nagyon jól néz ki! A bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van

A hétfői ülésnapon több érdekes téma felvetődött, de a legizgalmasabb ismét a Jakab-Kövér párharc volt. De az sem volt rossz, amikor Vollner János arról beszélt, “Magyarország jogállam”, és a Fidesz “kiveti magából” azt, aki ezt nem tiszteli. A parlamenti eseményeket ebben a cikkben foglalták össze.

Matolcsy György: Ahogy a DNS kettősspirál az élet üzenete, úgy a 0-1 digitális kód az új, kevert világ üzenete

A jegybankelnök gyakorta közli esszéit a világot érintő gondolatairól. Ezúttal arról írt, hogy az EU szét fog hullani, ezért részt kell vennünk Kína felemelkedésében, és mindezt igen sajátos zárósorokkal korázta meg. Matolcsy György ideái itt olvashatók.

Verekedés tört ki Jászapátiban, Pócs Jánost megfenyegették

A Jászság országgyűlési képviselőjét egy több száz fős házibuliban inzultálták, amelynek helyszínére végül 60-80 rendőr érkezett rendett tenni.Pócs János a Facebookon üzent fenyegetőjének, és részlesen elmesélte, mi történt. Fotó és további részletek itt.

Börtönt kér az ügyészség a nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férjére

Fotó: MTI/Beliczay László

Balogh Sándor, aki 2019 óta menekül a rendőrök elől, súlyos milliókkal megfizetett nyomozókon keresztül környékezte meg az adóhatóságot, ahol kubai szivarokért és ingyenes vadászatért cserébe jutott hozzá érzékeny bűnügyi adatokhoz. Az Európa-szerte irigylésre méltó kormányzati kapcsolatokat ápoló Balogh elleni titkos nyomozásról a hvg.hu derített ki újabb információkat. A folytatásért erre a linkre kell kattintani.

A szlovák külügy bejelentette: elfogadják a magyar oltási igazolványokat

Martin Klus államtitkár és Ivan Korcok miniszter külön kitértek a nem nyugati vakcinák esetére is. Részletek itt.

Kereskedelmi forgalomba kerülhet a Moderna vakcinája Magyarországon

A Moderna együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával az oltóanyag Közép- és Kelet-Európában, illetve Izraelben való értékesítéséről. A 20 országot érintő megállapodásról ebben a cikkben olvashatsz.

Palkovics László a Budapest Airportnak: a profitvezérelt tulajdonosnak érdemes lehet inkább mással foglalkoznia

Azt már régóta tudni, hogy a kormány szemet vetett a ferihegyi repteret üzemeltető cégre, de csak a közelmúltban derült ki, hogy Palkovics Lászlót bízták meg az intézkedéssel. Az innovációs és technológiai miniszter friss interjújában először nyilatkozott a magyar állam elképzeléseiről és ajánlatáról. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Vigyázat: figyelmeztetést adott ki a SPAR, csalók működnek a nevükben

Az utóbbi időben adathalászok egyre gyakrabban bújnak a bolthálózat neve mögé, ezért a SPAR útmutatót közölt, hogy senki se dőlhessen be a veszélyes trükköknek. További információkért katt ide.

Jeff Bezos kilövi magát az űrbe a testvérével: “A legjobb kaland a legjobb barátommal”

Fotó: Phillip Faraone/Getty Images for WIRED25 

A világ leggazdagabb embere ötéves kora óta erről álmodik. Az Amazon-alapító Bezos már a bejelentéshez is egy egész kisfilmet forgatott. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Távozik Vitézy Dávid

képcím

Orbán Viktor elfogadta Palkovics László lemondását

képcím

Bejelentette lemondását Palkovics László