Kiemelt Hírek 2020. március 10.

Az Instagramon közvetít a karantén kijátszásával vádolt iráni diák

Startlap Kiemelt Hírek 2020. március 10.
Cáfolta az operatív törzs állításait, és megmutatta, milyen állapotok uralkodnak a kórházban. Esti hírösszefoglaló.

Az Instagramon közvetít a helyzetről az egyik iráni diák: nem próbálták meg kijátszani a karantént, és máris kapacitásgondokkal küzd a kórház

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatója során közölték, hogy a Szent László Kórházban tartott iráni diákok egy része megpróbálta kijátszani a karantén szabályait, és erőszakosan viselkedett. Erre az Instagramon reagált az egyik karanténban lévő diák, és elmondta, mi történt szerinte valójában. A diák aggasztó beszámolóját erre a linkre kattintva ismerheted meg.

A karanténba zárt Olaszországból érkezett Ferihegyre, de senki sem ellenőrizte

A népszerű utazási portálon, az Utazómajom.hu-n számolt be egy magyar utas a megdöbbentő esetről. Mindez kedden történt, már azután, hogy hétfő este bejelentették: egész Olaszországot karantén alá helyezik. A részletekért csak ide kell kattintanod.

Annyira durva a helyzet az észak-olasz kórházakban, hogy aki nem koronavírusos, azt el sem látják

Jason Van Schoor, a University College London aneszteziológusa egy Lombardiában sürgősségi orvosként dolgozó barátjára hivatkozva drámai beszámolót adott a régióban kialakult helyzetről. Részletek itt.

Orbán Viktor: Világjárványra kell felkészülni, mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából

Főként a koronavírus volt a téma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) keddi gazdasági évnyitó konferenciáján, ahol Matolcsy György, Varga Mihály és Orbán Viktor is felszólalt. A  kormányfő azt mondta, 2020-ban új szakasz kezdődik, méghozzá egy világjárvánnyal, a koronavírussal. Orbán Viktor felszólalását ide kattintva nézheted meg.

Olaszországból érkezett Ferihegyre kedden a magyar turista, de senki sem ellenőrizte

Fotó: Tomohiro Ohsumi/Getty Images
 
Megdöbbentő esetről számolt be egy utazási portálon egy magyar utas, aki azután tért haza Olaszországból, hogy a teljes országot karantén alá helyezték. Részletek itt.

Durván megdrágultak az élelmiszerek, évek óta nem volt ilyen magas infláció

A januári hétéves rekordnál éppen csak alacsonyabb inflációt mért a Központi Statisztikai Hivatal februárra, de az áremelkedés így is a kormány által tervezettnek több mint másfélszere. Mit jelent ez a gyakorlatban, vagyis mennyivel többet kell fizetnunk az egyes árukért? Ebből a cikkből megtudhatod.

Acsa község hivatalos honlapján homeopátiás védekezést ajánl a helyi háziorvos a koronavírus ellen 

“Háiorvos tájékoztatója” felirattal, “Koronavírus prevenció homeopátiával” címmel dr. Jakab László György háziorvos arról tájékoztatta Acsa község lakosságát, hogy milyen homeopátiás szert ajánlanak “vezető francia homeopata orvosok a koronavírus prevenciójára”. Az ügyben sikerült megszólaltatni az érintett orvost, aki sajátosan indokolta a kétes közleményét. Az esetről itt írnak bővebben.

Matolcsy: Az erősebb magyar gazdaság erősebb immunrendszert jelent

Matolcsy György az MKIK fórumán a koronavírus gazdasági hatásait elemezte. A jegybankelnök a fórumon a Sereghajtóból újra éllovas című előadásában hosszasan méltatta a magyar gazdaság teljesítményét. Ha érdekel Matolcsy beszéde, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A Főpolgármesteri Hivatal vizsgálatot rendelt el Eszenyi Enikő miatt, a szakmai bizottság támogatja a kinevezését

Hétfőn jelent meg a hír, hogy több volt kollégája szerint a Vígszínházban Eszenyi Enikő gyakorlatilag teljes kontrollt gyakorol, és neki köszönhetően a verbális erőszak és a nyilvános megalázás a mindennapok részét képezik a teátrumban. Kedden döntött a Vígszínház igazgatói pályázatairól az erre alakult szakmai bizottság, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes pedig közölte: vizsgálat lefolytatására kérték fel a Vígszínház felügyelőbizottságát. A vizsgálatról, a szakmai bizottság döntéséről, valamint az ügyről ebben a cikkben olvashatsz.

Olaszország felfüggeszti a jelzáloghitelek törlesztését 

Fotó: Stefania D’Alessandro/Getty Images

Laura Castelli gazdasági miniszterhelyettes bejelentéséről ebben a cikkben írnak bővebben.

Keresés az oldalon