Olaszországból érkezett Ferihegyre, de senki sem ellenőrizte

Startlap Utazás
A népszerű utazási portálon számolt be egy magyar utas a megdöbbentő esetről. Mindez kedden történt, már azután, hogy hétfő este bejelentették, egész Olaszországot karantén alá helyezik.

Pár nappal ezelőtt még csak Itália bizonyos részeit érintette a szigorú vesztegzár, azonban hétfő este már annak, az egész országra való kiterjesztéséről számolt be Giuseppe Conte miniszterelnök, aki a legsötétebb óraként említette mindezt. 

Az utolsó pillanatban hagyta el Olaszországot

Az Utazómajom.hu olvasóját mindez Olaszországban érte: múlt héten csütörtökön érkezett Nápolyba, ahol semmi rendellenességet nem tapasztalt, csak néhány ember hordott szájmaszkot. Ugyanakkor az északi karantén bejelentése után már fokozottabban ügyeltek a közösségi helyek fertőtlenítésére. Mindezekkel együtt hétfő este váratlanul érte őt az ország teljes lezárása. 

Mégis felszállt a gép

Fotó: Getty Images

Ennek hatására sorra mondták le a légitársaságok a járatokat, ahogyan a Ryanair is kiadott egy közleményt, miszerint nem indít több repülőgépet.  Mivel velük utazott volna haza, és közvetlen sms-t vagy email nem kapott tőlük, ezért bizakodott a kedd reggeli felszállásban, ami a menetrend szerint pontos időben meg is történt. 

Senki sem ellenőrizte, hiába jött a karanténba zárt országból

Korábban még a magyar konzulátus zöld számán érdeklődve elmondták neki, hogy Magyarországon a gépük leszállása után készüljön fel a várható testhőmérséklet mérésre, illetve a fokozottabb ellenőrzésre.

A beszámolót közlő olvasó szerint a Liszt Ferenc Repülőtéren semmilyen kontrollal nem találkozott sem ő, sem más utastársa, sőt hőkaput sem láttak, ráadásul senki sem érdeklődött a földi kiszolgálószemélyzet tagjai közül arról, honnan is érkeztek. Simán hazamehettek, mintha mi sem történt volna. Az olvasó azonban úgy döntött, két hétig inkább a saját maga választotta, otthoni karanténban tölti napjait.