Az 'európai értékeket sértő' plakátkampány miatt nem kérnek Szijjártóból Stuttgartban

Startlap - Startlap
A jelentős magyar beruházásokat megvalósító Baden-Württemberg kormánya lemondta a külügyminiszter pénteki látogatását a junckeres plakátok miatt. Szijjártó Péter szerint ez "nem baj".

Winfried Kretschmann, a Mercedesnek és a Boschnak otthont adó Baden-Württemberg tartomány miniszterelnöke lemondta pénteki stuttgarti találkozóját Szijjártó Péter külügyminiszterrel – írja a hvg.hu. Baden-Württemberg Európa egyik legfeljlettebb régiója, ahol egy csomó világpiaci szinten vezető cég van jelen, a térségnek innovációs szempontból kiemelt szerepe van. 

A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket

– fogalmazott kedden Kretschmann. A hírek szerint a döntést komoly politikai vita előzte meg. A látogatás célja gazdasági jelentőségű volt, vagyis “vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki, kikkel üzletelnek” – kommentálja az ügyet a portál.

A hírre azóta már Szijjártó Péter is reagált – írja az MTI. Elmondta: Baden-Württemberg fontos kereskedelmi partner, gazdasági kérdésekről tárgyal Stuttgartban, a Mercedes vezetőivel is találkozik. A baden-württembergi miniszterelnök a külügyminiszter szerint szélsőségesen elfogult, bevándorláspárti zöld politikus, akivel azért leült volna tárgyalni, “de nem baj”, hogy nem lesz rá alkalom – fogalmazott Szijjártó.

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó: Ha bármilyen üzenetük van, azt szívesen...

képcím

Foci-Eb: Német győzelemmel indult a torna

képcím

Drámai fotókon a németországi árvíz