Kiemelt Hírek 2021. március 29.

Az EU-s vakcinaigazolás nem lesz kötelező, és nem csak oltással lehet kiváltani

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 29.
Kiderültek a részletek az úgynevezett "zöld tanúsítványról", június 15-től lesz elérhető. Azok számára is, akik nem kaptak oltást. Reggeli hírösszefoglaló.

Az EU-s vakcinaigazolás nem lesz kötelező, és nem csak oltással lehet kiváltani

Kiderültek a részletek az úgynevezett “zöld tanúsítványról”, amely digitális és papír változatban is elérhető lesz június 15-től. Aki nem kapott oltást és nem esett át a fertőzésen, az is hozzá tud majd jutni a beoltottságot igazoló közös uniós egészségügyi igazoláshoz. További információkért katt ide.

Falus Ferenc: Most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen

A Széchenyi-díjas immunológus szerint a magyar populáció genetikai hátterének semmi köze a kiugró halálozási adatokhoz. Falus Ferenc komoly érveket hozott fel a vakcináció mellett, valamint eloszlatott néhány, az oltásokkal kapcsolatos tévhitet. A kritikus állapotban lévő magyar egészségügy miatt az elmúlt 30 év minden kormányát okolja. Bővebben.

Blikk: Müller Cecília házát rendőrök figyelik

A lap értesülései szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz az országos tiszti főorvos fenyegetője ügyében. Részletek itt.

Kásler Miklós: Legkorábban május végén, június elején lehet nyitni

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A minisztert a vasárnapi Bayer-show vendégeként kérdezték a járvány alakulásáról és az Árpád-házi királyok csontjainak genetikai vizsgálatáról. Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy “meg se rendült”. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor ezt a cikket nézd meg.

Eltűnt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője, a februári videója állhat a háttérben

Guller Zoltán, a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a járvány első és második hulláma alatt sűrűn felbukkanó szereplő volt, a vendéglátással és turizmussal foglalkozókat folyamatosan tájékoztatta. Aztán a harmadik hullám idejére visszavonult a nyilvánosság elől. A hírek szerint Gullert direkt húzhatták a háttérbe. Mi történt? Erről szól ez a cikk.

Már látszik, hova folynak a milliárdok a kormány elitképzőjéből

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kárpát-medence-szerte oktatást kiegészítő képzéseket nyújt az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemig. Az intézmény fenntartója tavaly egy akkora részvényplakettet kapott ajándékba a fideszes képviselők által, amelynek becsült értéke nagyságrendileg annyi, mint amennyit az állam idén a munkanélküliek segélyezésére  és a közmunka-programokra összesen tervez elkölteni. Mire megy el ez a rengeteg pénz? Bővebben.

Van, ahol a méhcsaládok majdnem fele elpusztult Zselicben

A Somogy és Baranya megye határán fekvő településen két oka lehet a tömeges méhpusztulásnak. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást. 

Kiszabadult a konténerszállító, ami eltorlaszolta a Suezi-csatornát

Fotó: Mahmoud Khaled/Getty Images

A hírről meg nem nevezett tisztségviselők számoltak be a Reuters hírügynökségnek, és bizonyító felvételeket is megosztottak. Íme.

Oroszországban lefilmezték a világ egyik legritkább nagymacskáját

A leopárdok amúrinak nevezett alfajához tartozó állatokat a Kínával határos Primorje közelében, egy nemzeti parkban vett videóra a vadkamera. A felvétel fontos bizonyítéka az orvvadászok elleni harc és más állatvédő intézkedések sikerének. Videó és további részletek itt.

Jön az eső

Csütörtök estétől többfelé kell záporok kialakulására számítani, és a szél is megerősödik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon