Az EU megüzente Orbánnak: hiába próbálkozik zsarolással

Startlap - Startlap
Az EP frakcióvezetői szerint a vétóval fenyegetőző miniszterelnök csak a magyaroknak fog ártani. Reggeli hírösszefoglaló.

Az EU megüzente Orbánnak: hiába próbálkozik zsarolással

Az uniós költségvetés és helyreállítási alap jogállamisági feltételekhez kötése miatt Orbán Viktor vétóval fenyeget. Az EP frakcióvezetői szerint ezzel csak a magyaroknak fog ártani. Részletek itt.

“Köszönőviszonyban sincs az operatív törzs által leírt helyzet a valósággal”

Amikor Orbán Viktor hétfőn úgy indokolta az általa bejelentett szigorú járványellenes intézkedések szükségességét, hogy a fertőzöttek számának jelenlegi tempójú növekedésével számolva a kórházak majd nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel, valójában már hetek óta nem tudtak megbirkózni. Miközben telt házas meccset játszott a Ferencváros az Újpesttel, a kórházakban már sokkal súlyosabb helyzet volt, mint tavasszal. A rendszer összeomlása megkezdődött, de a katasztrófáról nem beszélnek őszintén, ezért az egészségügy magára maradt. Erre a linkre kattintva orvosok beszámolói mentén ismerheted meg, mi történik valójában a kórházakban.

SZFE: Több hónap után feladják a blokádot a hallgatók

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai hétfő este határoztak, a járványellenes lépések fokozott szigorítása miatt. Bővebben.

A fideszes Bánki Erik volt felesége a Kisfaludy-pénzek egyik szerencsés nyertese

MTI Fotó: Kovács Tamás

A gabonatermesztésben továbbra is szoros üzleti kapcsolatokat ápoló Bánki házaspár női tagja a Magyar Turisztikai Ügynökségnek köszönhetően közpénzből újíthatta fel az önkormányzati területen, európai uniós forrásból épített lovas és sportközpontját. Az ügyről ebben a cikkben írnak.

Rejtélyes megbízót kerestek a nyomozók, a kormányban jól ismert figura bukott le

Egy, az adóhatósági és titkosszolgálati kapcsolataik révén bizalmas, bűnügyi információkat kiszolgáltató társaság titkos felderítése közben ütköztek bele a vizes világbajnokság egykori gazdasági igazgatójaként eljáró Balogh Sándorba. A hatóságokat kicselező és Dubajba szökő Baloghot érintő nyomozás kiszivárgott anyagaiban felbukkan egy érdekes SMS-váltást Balogh és egy fideszes államtitkár között, plusz kiderült, hogy Balogh volt feleségét, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős minisztert is lehallgatták. A folytatáésrt ide kell kattintani.

Szürreális Facebook-posztban jelentette be a háború végét az örmény miniszterelnök, mire Jerevánban zavargások törtek ki

A világtörténelemben talán először, hétfőről keddre virradóra úgy jelentették be egy háború végét, hogy a szövegből az sem világos, ki nyert. Meg nem erősített hírek szerint Örményország kapitulált, a békeszerződésben roppant komoly dolgokat vállalt. Jerevánt ellepték a tüntetők, fegyverek dörrentek, Bakut hatalmas robbanás rázta meg. Minderről bővebben itt írnak.

Történelmi pillanat: Ferenc pápa kiteregeti az egyik legmagasabb rangú amerikai katolikus pap pedofil ügyeit

A pápai állam még soha korábban nem hozta nyilvánosságra az egyház tagja ellen szexuális visszaélés miatt folytatott egyetlen vizsgálat eredményeit sem. Theodore Edgar McCarrick volt washingtoni bíboros dossziéja felölei II. János Pál, XVI. Benedek és Ferenc pápaságát. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Konz Zsuzsa: Nem véletlen, hogy én nem léptem le, akkor sem, amikor erre lett volna lehetőségem

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az ő nevéhez fűződik a legtöbb itthon kiadott lemez, övé a legnagyobb közönség, több évtizede töretlen a sikere, kiadója szerint minden új albumából gyémántlemez lesz, itthon és határainkon túl is megtölti a színházakat és a koncerttermeket. Koncz Zsuzsa a héten Budapest díszpolgára lesz, ebben a cikkben  új lemezéről, magyarságáról, és az elnyomók ellen lázadókról nyilatkozik.

Az egész hét szó szerint ködbe vész

Az ország legnagyobb részén túlnyomóan borult, párás idő várható, többfelé szitálással. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Egységesül az ügyeleti rendszer, a 1830-as központi számot kell...

képcím

Eltemették XVI. Benedek emeritus pápát

képcím

Nem lesz késő délután háziorvos, szakrendelések szűnhetnek meg