Az EU figyelmeztette Orbánt moszkvai útja előtt

Startlap - Startlap
Az EP Biztonsági és Védelmi albizottságának elnöke "őszintén reméli, Orbán Viktor tudatában van, mi forog kockán". Délelőtti hírösszefoglaló.

Figyelmeztette Orbánt az EU moszkvai útja előtt

Az EP delegációja éppen aznap tárgyal majd Ukrajnában, amikor Orbán Viktor az orosz elnöknél vendégeskedik. Az uniós vezetők közös európai álláspont képviseletét szorgalmazzák, az EP Biztonsági és Védelmi albizottságának elnöke úgy fogalmazott: őszintén reméli, Orbán Viktor tudatában van, mi forog kockán. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán: Inkább levágom a kezem, minthogy ilyen mondatot leírjak

Nem idegenekre van szükség, hanem magyar gyerekekre, aki kritizálja az ársopot, “az nem érti az életet”, a baloldal pedig túl messzire ment. Péntek van, vagyis Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjút adott. Bővebben.

Fővárosi Törvényszék elnöke: “Valóban fogadtam Schadl Györgyöt”

A bírósági intraneten egy Egy cikksorozat margójára címmel, csak a bírósági dolgozók számára hozzáférhető levélben reagált Tatár-Kis Péter a 444.hu írására a Schadl-Völner botrányról, amely a korrupciós ügy lehallgatási anyagai alapján készült. Tatár-Kis tagadja, hogy elvállalta volna egy bíró ellehetetlenítését. Részletek.

Egyéb fontos hír a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta letartóztatásban lévő elnöke kapcsán: az erzsébetvárosi polgármester szinte kizártnak tartja, hogy a kerület visszaszerezhesse a Schadl György által nyomott áron megvásárolt, több száz millió forintot érő önkormányzati ingatlanokat. Schadl György ingatlanbizniszéről és annak fejleményeiről itt írnak.

A Simonka-per kezdete óta 165 millió forint állami és EU-s pénzt kapott az elsőrendű vádlott

Kékessy Mihály Györgyöt a nyomozás során le is tartóztattak, és olyan szoros kapcsolatot ápol a bűnszervezetben elkövetett 1,4 milliárd forintos károkozással vádolt fideszes országgyűlési képviselővel, hogy egy ideig Simonka családi otthona is az ő nevén volt. Ehhez képest őstermelői munkáját bőkezűen támogatták európai uniós és magyar állami költségvetésű forrásból. Bővebben.

Koronavírus itthon: elhunyt 78 beteg

MTI/Vasvári Tamás

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi adatok. Ha kíváncsi vagy a pontos statisztikákra az új fertőzöttek, a kórházi kezeltek, a beoltottak és a gyógyultak számának alakulásáról, akkor erre a linkre kattints.

Rendkívül magas zöldségárakra készülhetünk idén

Az uniós energiapiaci helyzet változékonysága, a földgáz és az áram rekordmagas árai, valamint egyéb, a termeléshez szükséges eszközök drágulása miatt a zöldségeseknél is tartós drágulásra számíthatunk. További információkért katt ide.

3 milliós négyzetméteráron is kínálnak új építésű ingatlant

A 2020-as mélypont után jelentősen megugrott a kereslet az új lakások piacán Budapesten és a Balatonon. Az árakat a vásárlói kedv növekedése mellett az építési költségek emelkedése is felfele hajtja. Részletek.

Újra felbukkant a nógrádi csodaszarvas

A páratlan látványt nyújtó, szinte hófehér állatot három évvel ezelőtt fotózták először. A ritka vad ezúttal társával együtt bóklászott Bátonyterenye környékén. Fotó.

Estig marad a viharos szél

Leemage/Corbis via Getty Images

Egy hidegfrontnak köszönhetően erős, viharos szélre van kilátás, amely csak péntek estére csillapodik majd. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...