Az EP jóváhagyta Várhelyi jelölését

Startlap - Startlap
A Fidesz biztosjelöltje másodjára úgy kapta meg az Európai Parlament külügyi szakbizottságának áldását, hogy semmire sem válaszolt igazán. Hírösszefoglaló.

Az Európai Parlament jóváhagyta Várhelyi Olivér jelöltségét az Európai Bizottságba

Így Várhelyi Olivér az EU bővítésért felelős biztosa lehet, pedig a múlt héten nagy meglepetésre az Európai Parlament külügyi bizottsága visszatartotta még egy körre. Mi (volt) a bizottság problémája Várhelyivel? Hogyan zajlott a második menet? Mi fog történni ezután? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a cikk.

A nácizmus üldözötteinek egyesülete teljesen kiborult Lázár Jánoson, aki virágot vitt Horthy sírjára

A Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének elnöke, Schiffer János kemény hangvételű levélben ekézte Lázár Jánost, miután ő a hétvégén a Facebook-oldalára feltöltött videón osztotta meg mindenkivel, hogy Kenderesen tisztelgett Horthy Miklós előtt.

Igazi luxusban élt szabadulása után Maria Cozma gyilkosa

Erről az alább megtekinthető rendőrségi fotók tanúskodnak: Sztojka Ivánt ugyanis újra őrizetbe vették, illetve házkutatást tartottak nála, mivel prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt.

Harmincezres piros táskát, okostelefont és gofrisütőt vett a szociális intézmény a hajléktalanok ellátására szánt állami pénzből, a hajléktalanok pedig egy disznóólban aludtak

Egy kistérségi szociális intézményről van szó, ahol néhány évvel ezelőtt történt az eset, azonban az eljáró hatóságok nem verték nagydobra az ügyet, pedig már tavaly májusban vádat emeltek, és több tárgyalás is lezajlott a Szolnoki Járásbíróságon az intézményvezető és munkatársai ügyében. Az Állami Számvevőszék és egy belső vizsgálat által feltárt hajmeresztő részletekről itt írnak bővebben.

A Puskás Aréna nyitómeccsén a biztonsági szolgálat nem állt a helyzet magaslatán: simán bejutottak a 3 ezer forintos jegyekkel a 40 ezres VIP-páholyba

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Közel egy tucat szurkolónak sikerült bejutnia pénteken a Puskás Aréna nyitómérkőzésén a VIP-részlegbe, ahol aztán kajafotók és közös szelfik készültek. A képeket és a részleteket erre a linkre kattintva nézheted meg.

Strasbourgban még megszavazták, az országgyűlésben azonban már nem volt hajlandó tárgysorozatba venni a Fidesz a török erőszakot elítélő állásfoglalást

Az erről szóló vita személyeskedésig fajult az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szerint a kormánypárt hülyét csinált saját magából

Kiengedik a letartóztatásból a Viking Sigyn ukrán kapitányát

De ez nem jelenti azt, hogy szabadon mozoghat. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Vigyázat: ismét csalók pályáznad a pénzedre a Facebookon

Ha nem szeretnél te is áldozattá válni, olvasd el ezt a cikket, amelyben beszámolnak a közösségi oldalon terjedő legújabb átverésről.

“Az a tízmillió turista, aki belép Magyarországra sem kap enni a magyar államtól, ők sincsenek éheztetve” – ezt Kósa Lajos mondta, a többi fideszes pedig unottan nyomkodta a telefonját, miközben Szél Bernadett a tranzitzónákban tapasztalható embertelen bánásmódról beszélt

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában lévő erős kormánypárti többség hétfőn egy mozdulattal leszavazta Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők törvényjavaslatánaktárgysorozatbavételét, amely “a tranzitzónában tapasztalt embertelen gyakorlat megszüntetésére” irányult. Tavaly augusztus óta dokumentáltan 17 alkalommal 27 embert éheztettek a magyar hatóságok a tranzitzónákban, a Magyar Helsinki Bizottság minden esetben az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, akik pedig minden esetben utasították a magyar államot a külföldiek élelmezésére.

A tábori dolgozók elmondásai szerint az éheztetés megszüntetése csupán attól függött, hogy milyen gyors volt az ügymenet Strasbourgban. Kósa Lajos szerint azonban a menekültek nincsenek is Magyarországon, de amúgy sincs szó éheztetésről, és a tranzitzónát leválasztó szögesdrót funkcióját is túldimenzionálják. Az ülésről szóló beszámolóért ide kattints.

 

Videón, ahogy egy férfi egy külföldi csoportra támad a 17-es villamoson

Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

A társaságnak senki sem sietett a segítségére, de a 34 éves férfit elfogta a rendőrség.

Ez is érdekelhet

képcím

Hajóbaleset a Dunán: megindult a kiterjedt kutatás az áldozatok...

képcím

Magyar Péter egy fillért nem költött hirdetésre a Facebookon

képcím

Nadrágszíjas plakátokkal díszítette fel a Fidesz Magyar Péter...